Halil Falyalı cinayetinden yeni ayrıntılar ortaya çıktı: Sahte ehliyetle araç kiraladılar

Kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın KKTC'de silahlı saldırıda öldürülmesi sonrası başlatılan soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı. Cinayette kullanılan araçların sahte ehliyetle kiralandığı öğrenilirken, zanlılar birlikte kaldıkları evi Mustafa Söylemez'in kiraladığını ifade etti.

KKTC'de öldürülen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı cinayetinde soruşturma giderek derinleşiyor. Mahkemede, zanlılar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeni bilgileri paylaştı.

KKTC'de Falyalı'nın bulunduğu araca 9 Şubat'ta Çatalköy mevkiinde evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda Falyalı ağır yaralanmış, şoförü Murat Demirtaş ise yaşamını yitirmişti. Girne Akçiçek Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine sevk edilen Falyalı'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirilmişti.

13 MERMİ BULUNDU

Suikast sonrası yürütülen soruşturma kapsamında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. KKTC Polis Genel Müdürlüğü saldırıda kullanılan 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 9 milimetrelik bir tabancanın bulunduğunu belirterek "Cinayet mahalli olan Çatalköy 20 Temmuz Caddesinin yaklaşık bir kilometrelik batı kısmında dere yatağı içerisinde atılı vaziyette, 2 adet Kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 adet şarjör ve 39 adet mermi ile bir adet 9 mm çapında tabanca ve tabancaya ait şarjör ve toplam 13 adet mermi bulunmuştur. Yapılan balistik incelemeler sonucu söz konusu silahların olayda kullanılan silahlar olduğu saptanmıştır" sözlerine yer verdi.

Halil Falyalı suikastı ile ilgili İstanbul’da gözaltı sayısı 6’ya, Kıbrıs’ın kuzeyinde 4’e yükseldi. Elde ettiği tüm bulguları paylaşan emniyet güçlerinden edinilen bilgiye göre Falyalı’ya son tetiği Mustafa Söylemez çekti.

Bugün Kıbrıs'ın aktardığına göre; cinayetten önce Falyalı ile telefonda konuştukları tespit edilen Söylemez Kardeşler çetesinin lideri Mustafa Söylemez’in dakikalarca kalaşnikofla taranan Halil Falyalı’nın yanına giderek kafasına ateş eden kişi olduğu öğrenildi.

SAHTE EHLİYETLE ARAÇ KİRALADI

Kıbrıs basınına göre Halil Falyalı ve Murat Demirtaş'ın öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında şüpheli Veysel Sarı ile Musa Çiçek, Girne Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkemede, zanlılar hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bilgileri paylaştı. Bilgilerde,"İkili, Alanya'dan KKTC'ye kaçak yolla tekne ile giriş yaptı. 12 Şubat 2022 tarihinde Alsancak'ta ikametgahlarında mahkeme emri ile tutuklandı."

Veysel Sarı ifadesinde ise, cinayette kullanılan araçların Gökhan Altınok adına yapılan sahte ehliyetle kiralandığını söyledi. Silahları zanlı Musa Çiçek'in temin ettiği belirtildi. Zanlılar, birlikte kaldıkları evi ise İstanbul'da gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in kiraladığını söyledi.

Halil Falyalı cinayetinden yeni ayrıntılar ortaya çıktı: Sahte ehliyetle araç kiraladılar ile ilgili etiketler cinayet Halil Falyalı araba sahte ehliyet Veysel sarı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.