Halil Dervişoğlu: Milletimize borçluyuz, telafi etmemiz gereken çok şey var

A Milli Takım'ın İsviçre sınavı öncesi babalar sustu, yine gençler mikrofonlara gönderildi. Halil Dervişoğlu ile Mert Müldür'ü konuşturan A Milli Takım iletişim sorumluları, Burak Yılmaz'ı, Hakan Çalhanoğlu'nu, Merih Demiral'ı korumaya devam ediyor...

A Milli Takım'ın EURO 2020'deki hayal kırıklığı yaşatan performansının ardından gözler yarın oynanacak İsviçre maçına çevrildi. Bizim Çocuklar'ın milyonda bir de olsa gruptan çıkmak için bir şansı var. Ay-Yıldızlı futbolcular, sonuç ne olursa olsun, A Grubu'ndaki son maçı iyi futbol oynayarak kazanmak ve Türk halkının gönlünü almak istiyor.

Premier League ekiplerinden Brentford'un forveti Halil Dervişoğlu, turnuvada beklediklerinden farklı bir tabloyla karşılaştıklarını vurgulayarak, "İyi sonuçlar alamadık ve ekip olarak gerçekten çok üzgünüz. Oynayacağımız bir maçımız daha var ve şimdi o maça odaklandık. Taraftarımızın da desteğini aldık, bu fırsatı değerlendirmeliydik ama yapamadık. Bence daha fazlasını yapmalıydık" dedi.

Telafi etmeleri gereken çok şey olduğunun altını çizen Halil şunları söyledi: "O yüzden takım olarak küçük bir şansımız olsa da yüzde 100'ümüzü İsviçre maçında vermemiz gerekiyor. Milletimize borçluyuz. Bu nedenle sahadan galip ayrılmalıyız. Bu maçta her birimiz elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve umarım kazanabiliriz."

BU GENÇ TAKIM DEVAM ETMELİ

A Milli Takım'ın genç bir ekip olduğunun ve deneyimlerinin bu turnuvayla sınırlı tutulmaması gerektiğinin altını çizen Galatasaray'ın gözdesi, "Gelecek yıl Dünya Kupası var, başka oyunlar var. Buradaki genç takımın devam etmesi ve sonraki turnuvalarda iyi sonuçlar alması gerekiyor. Bu güzel sonuçları alacağız ve genç oyuncularımız en iyi kulüplere katılmaya devam edecekler” diye konuştu.

Bakü'de ciddi bir taraftar desteğini arkalarında hissettiklerini de kaydeden genç futbolcu, “Bizi burada olsun olmasın destekleyen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. İstenilen sonuçları alamadığımız için üzgünüz. Onlardan özür diliyorum. Yine de az olan şansımızı kullanabilmek için var gücümüzle mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

TAKIMDA HERKES ÜZGÜN

İtalya'da top koşturan genç savunma oyuncusu Mert Müldür ise "İlk iki maçımızı kaybettik. Bu çok üzücü bir durum. Daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedeflemiştik. Büyük hedeflerimiz vardı fakat iki maçta iki mağlubiyetle başlamak bizim için kötü oldu" dedi.

Takımda herkesin çok üzgün olduğunu belirten Mert, "Ama bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Üçüncü bir maçımız var ve buna her şekilde hazırlıklı olmalıyız. Grubumuzu üçüncü bitirmek için, kazanmak adına baskı yapmalıyız. Her şeye rağmen turnuvayı olumlu bir sonuçla kapatmalıyız" ifadelerini kullandı.

Halil Dervişoğlu: Milletimize borçluyuz, telafi etmemiz gereken çok şey var

İki yenilginin ardından İsviçre karşılaşmasının kolay geçmeyeceğinin altını çizen Mert Müldür şunları söyledi:

"İsviçre maçı zor bir maç olacak. Herkes çok üzgün ama bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Üçüncü maç da bizim için çok önemli ve umarım kazanırız. İtalya ve Galler ile karşılaştırırsak, Galler karşısında daha fazla şansımız vardı ama onları sonuca çeviremedik. Eğer başarabilseydik çok daha iyi bir sonuç alabileceğimize inanıyorum."

Küçük bir şans olsa da eleme turlarına çıkmak istediklerini dile getiren A Milli futbolcu, "Gruptan çıkamasak da turnuvayı iyi bitirmeyi umuyoruz" dedi.

Halil Dervişoğlu: Milletimize borçluyuz, telafi etmemiz gereken çok şey var ile ilgili etiketler EURO 2020 A Milli Takım Halil Dervişoğlu Mert Müldür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.