Hakurk'ta PKK'ya büyük darbe! Tam 89 terörist öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu sabah Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk'a düzenlenen hava harekatında 14 teröristin öldürüldüğünü, 13 hedefin ise imha edildiğini açıklamıştı. TSK öğle saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada 7 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. TSK'nın açıklamasında Hakurk'a düzenlenen operasyonlarda öldürülen terörist sayısının 89'a ulaştığı bilgisi de paylaşıldı. Bu arada TSK'dan yapılan bir diğer açıklamada da 1-2 nisan tarihlerinde Hakurk ve Zap bölgesine gerçekleştirilen 3 hava harekatında 59 teröristin öldürüldüğü bilgisi verildi.

TSK'dan yapılan ilk açıklama şöyle:

"Irak kuzeyi Hakurk bölgesine yönelik 05 Nisan 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde; teröristler tarafından barınak ve sığınak olarak kullanılan 13 hedef imha edilmiş ve silahlı 14 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Bu arada TSK'dan ikinci bir açıklama daha yapıldı. Açıklamada;

"01-02 Nisan 2018 tarihlerinde, Hakurk ve Zap bölgelerinde icra edilen üç ayrı hava harekâtında toplam 59 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir." denildi.

TSK sosyal medya hesabından son olarak şu bilgiyi paylaştı:

"Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde hava destekli olarak devam eden operasyonlarda bugün 7 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonun başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 89 olmuştur."

Hakurk'ta PKK'ya büyük darbe! Tam 89 terörist öldürüldü. ile ilgili etiketler TSK Hakurk hava harekatı zap
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.