Hakkari'deki patlamada şehit sayısı 7'ye yükseldi!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde atış yapıldığı sırada patlama oldu. Beştepe'deki 10 Kasım Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamada dört askerin şehit olduğunu açıkladı. Ardından Fransa'ya hareketi öncesi konuşan Erdoğan şehit sayısının 7'ye yükseldiğini duyurdu.

Hakkari'nin Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde bulunan üs bölgedeki karakolda atış esnasında ağır silah mühimmatında patlama meydana geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, atış sırasında ağır silah mühimmatının infilak ettiğini açıkladı.. İlk gelen bilgilere göre olay sonucu 26 asker yaralandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Beştepe'deki Atatürk'ü Anma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'deki patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan "Bu gece maalesef Hakkari'de mühimmat deposundaki patlama sebebiyle 4 evladımız şehit oldu, 20 yaralımız var" dedi.

ŞEHİT SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Ardından Fransa'ya hareketi öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız, oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasıyla 7 şehidimiz var, 25 yaralımız var. Bu yaralıların bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde." diye konuştu.

Patlamanın sebebinin henüz netleşmediğini ifade eden Erdoğan, "Mühimmatın miadının dolması gibi bir konunun söz konusu olmadığını Savunma Bakanım bana iletti. Oradaki top ile ilgili bir inceleme var" dedi. 

 

 

Hakkari'deki patlamada şehit sayısı 7'ye yükseldi! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.