Hakkari'de hain saldırı!

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari Çukurca'da keşif gözetleme görevi yürüten askerlere düzenlenen saldırıda iki askerin şehit olduğunu, bir askerin de yaralandığını duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada, saldırının ardından teröristlerin ateş destek vasıtaları ateş altına alındığı, SİHA ve taarruz helikopterleri ile de operasyon başlatıldığı belirtildi...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "30 Mayıs 2020 tarihinde Çukurca/Hakkari bölgesinde keşif gözetleme görevi icra eden unsurumuza teröristlerce yapılan saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir silah arkadaşımız yaralanmıştır. Teröristlerin muhtemel saldırı ve kaçış istikametleri ateş destek vasıtalarıyla derhal ateş altına alınmış, bölgeye sevk edilen İHA/SİHA, taarruz helikopterleri ve ilave komando birlikleri ile operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet dilenirken, aileleri, TSK ve Türk milletine başsağlığı dilekleri ile yaralı askere acil şifa dilekleri iletildi.

BAKAN AKAR'DAN ŞEHİTLER İÇİN MESAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MSB'nin sosyal medya hesabından, Hakkari'nin Çukurca bölgesinde keşif gözetleme faaliyeti yapan askerlere düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Uğur Bora ve Piyade Er Mehmet Günay için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, "Silah arkadaşlarımız, Hakkari Çukurca bölgesinde keşif gözetleme görevi esnasında teröristlerle yapılan saldırı sonucu şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi...

Hakkari'de hain saldırı!

ŞEHİT ATEŞİ TOKAT'A DÜŞTÜ

Bu arada Şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Bora'nın (28) acı haberi, Tokat'ta yaşayan ailesine verildi.

Nuriye ve Turan Bora çiftinin 4 çocuğunun ikincisi olan, evli ve 1 çocuk babası Bora'nın ailesine acı haberi Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ve askeri yetkiler tarafından verildi.

Şehadet haberini alan şehidin ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşarken, haberin duyulmasının ardından çok sayıda kişi, taziye için şehidin evine akın etti. Şehidin baba ocağına da Türk bayrakları asıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Bora'nın beldede toprağa verileceği belirtildi.

HATAY ŞEHİDİNE YANDI

Piyade Er Mehmet Günay'ın şehadet haberi, Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Kıyıgören Mahallesinde oturan ailesine ulaştırıldı.

Şehidin cenazesi, Hakkari'de yapılacak olan askeri törenin ardından Hatay'a gönderilecek.

Hakkari'de hain saldırı! ile ilgili etiketler Hakkari Çukurca Çatışma Şehit Milli Savunma Bakanlığı Hulusi Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.