"Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı milletten alacaktır"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te savcı ve hakimleri Ergenekon davasını yürüten FETÖ'cülerle kıyaslayıp, “Yakın gelecekte onlar zarar görür” sözleri ile uyarmıştı. Arınç'ın bu tehditkar uyarısına FETÖ ile mücadelenin simge isimlerinden Yargıtay üyesi ve eski Adalet Bakanı Kenan İpek ile HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz'dan sert tepki geldi. İpek, Arınç'a cevaben, "Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı Türk milletinden alacaklardır" dedi.

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için “Tahliye edilmeleri lazım” açıklamasında bulunmuştu. 

Habertürk TV'de Demirtaş ile Kavala için tahliye isteyen Arınç sonra da "Bu kararı veren insanlar sorumluluk alsınlar. Bu sorumluğun dışında hareket ederlerse ben onlara çok uzak olmayan bir geçmişte yaşananları söylerim. Ergenekon davaları da böyleydi. Ama şimdi o Ergenekon’da karar veren hakim ve savcıların nerede, hangi durumda olduklarında bakın lütfen" demişti. 

Arınç bu sözlerinin devamında ise “Ben, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı adaletten yanayız. Biz adil yargılama istiyoruz. Ancak hakimler yanlış yapıyor. Uyarıyorum, yakın gelecekte onlar zarar görür” ifadelerini kullanmıştı.

İPEK ŞEHİTLERLE CEVAP VERDİ

Arınç'ın tehditkar ifadelerine toplumun çeşitli kesimlerinden tepi gelirken yargı da sessiz kalmadı. Hem Yargıtay Üyesi ve eski Adalet Bakanı Kenan İpek hem de HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz hakim ve savcıları “Yakın gelecekte onlar zarar görür” sözleri ile tehdit eden Arınç'a tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından isim vermeden Arınç’ı hedef alan İpek, “Makamı, görevi ve sıfatı her ne olursa olsun, FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarını soruşturan ve yargılayan Hakim ve savcılarımızı; FETÖ mensubu ihraç edilmiş hakim ve savcılarla mukayese ile tehdit edenler cevabı Büyük Türk Milletinden alacaklardır” dedi.

Kenan İpek sosyal medya mesajıyla birlikte, PKK’nın öldürdüğü çocukların fotoğrafını ve FETÖ'cü hainlerin katlettiği şehit Emniyet mensuplarının isimlerini paylaştı.

"Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı milletten alacaktır" 

“HAKİM VE SAVCILARA İNANCIM VE GÜVENİM TAM”

Öte yandan HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz da Arınç’ın söz konusu ifadelerine tepki gösteren bir diğer isim oldu.

Twitter’dan açıklama yapan Mehmet Yılmaz, “Türk Hakim ve Savcıları; inancının emri ve genlerine nakşedilmiş adalet duygusu ve hür vicdanları ile millet adına hükmettiklerini hiç unutmadan görev yapan fedakar vatan evlatlarıdır. Hukukun bir bilim, hakimlik ve savcılığın gerilimli bir meslek, ama ince bir sanat olduğunu hiç akıllarından çıkartmadan, hukukun onurunu, mesleklerinin saygınlığını, toplumların insanı değersizleştirdikleri en çılgın dönemlerde bile özenle korumuşlardır” ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"Türk Hakim ve Savcıları; inancının emri ve genlerine nakşedilmiş adalet duygusu ve hür vicdanları ile millet adına hükmettiklerini hiç unutmadan görev yapan fedakar vatan evlatlarıdır.

Hukukun bir bilim, hakimlik ve savcılığın gerilimli bir meslek, ama ince bir sanat olduğunu hiç akıllarından çıkartmadan, hukukun onurunu, mesleklerinin saygınlığını, toplumların insanı değersizleştirdikleri en çılgın dönemlerde bile özenle korumuşlardır.

Bunun en önemli kanıtı; Tarafsız, sadece Anayasa ve yasalara bağlı ve hür vicdanlı olarak görev ifa etmek yerine, yargısal yetkilerini; iltisak, irtibatlı oldukları örgüt adına kullanan, millete büyük acılar yaşatan hakim ve savcıları, yasal mevzuata bağlı kalarak ve büyük bir titizlik içinde yapılan soruşturma sonuçlarına dayanarak yargı teşkilatından uzaklaştırmışlar,15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı ilk andan itibaren karşı durarak cumhuriyete, millet egemenliğine dayalı demokrasiye sahip çıkmışlardır.

Onlar Adaleti gerçekleştirirken mükafat beklemenin, bu ulvi değere yapılan en büyük kötülük ve en büyük adaletsizlik olduğunu iyi bilir, yaptıkları yargılama ve soruşturmalarda; kim ne der, ne düşünür demeden, terör örgütlerinin tehdit ve korkutmalarına aldırmadan, yaptıkları işin ciddiyetine, ulviliğine zarar verecek tartışmaların içine girmeden sessiz ve sadelik içinde görev yaparlar. Hem hizmetinde olduğu milletin denetimi ve gözetimi hem de mesleki mevzuatın zorunlu kıldığı etkin denetim mekanizmaları, yaptıkları hizmetin güvenceleridir. Yaptığım görevler nedeniyle çok yakından tanıma fırsat ve onuruna eriştiğim Fedakar Türk Hakim ve Savcılarının, hakimlik edebine, ilmine adalete bağlılığına, kul hakkına gösterdikleri titizliğe inancım ve güvenim tamdır."

"Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı milletten alacaktır" - Resim : 2

"Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı milletten alacaktır" - Resim : 3

"Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı milletten alacaktır" - Resim : 4

"Hakim ve savcılarımızı tehdit edenler cevabı milletten alacaktır" ile ilgili etiketler Bülent Arınç YİK hakim savcı Ergenekon Osman Kavala Selahattin Demirtaş mehmet yılmaz hsk başkanvekili kenan ipek yargıtay üyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.