"Hakim ve savcılar sosyal medyada kafasına göre takılamaz"

Anayasa Mahkemesi eski Başkanvekili ve şu anki üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın sonrada "Hukuk"u kastettim dese de darbe imalı "Işıklar yanıyor" tweeti Türkiye'nin gündemine oturdu. AYM, "kurumsal görüşü yansıtmaz" dese de eleştirilerin hedefinden kurtulamadı. Peki hakim ya da savcıların sosyal medyadan görüş açıklaması etik mi? SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız, bu tweetten bir gün önce tam da bu konuda uyarmış ve "Hakim ve savcılar sosyal medyada kafasına göre takılamaz" demişti.

Türkiyede meşhur bir söz vardır 'Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir" diye. 

Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen darbe imalı "Işık" mesajında olduğu gibi. 

SuperHaber yazarı Prof. Dr. Nuran Yıldız 12 Ekim 2020 tarihli yazısında tam da sosyal medyadaki bu 'geliş' için uyarmıştı.

Yazısının "Kimler sosyal medyada kafasına göre takılamaz?" başlıklı bölümünde birçok meslek grubu ile birlikte hakim ve savcıların adını anmış ve "sosyal medyada kafasına göre takılamaz" diyerek altını çize çize uyarmıştı. 

İşte Yıldız'ın hakimler ve savcılar kadar habercilerle siyasetçileri de ilgilendiren o uyarısı...

KİMLER SOSYAL MEDYADA KAFASINA GÖRE TAKILAMAZ?

Milli takım oyuncusu sakatlığını Twitter’dan açıklayınca Şenol Güneş haklı olarak kızmış.

Altını çizmek şart oldu, şu kişiler sosyal medyada kafasına göre takılamaz;

Bir, milli ya da değil bir takımın parçası olarak kimliklenenler,

İki, bir siyasi partide vitrin görevlerden birinde olanlar,

Üç, haberci sorumluluğu taşıyan gazeteciler,

Dört, öğretmenler,

Beş, hakim ve savcılar,

Altı, asker ve polisler sosyal medyada kafasına göre takılamaz.

"Hakim ve savcılar sosyal medyada kafasına göre takılamaz" ile ilgili etiketler Nuran Yıldız hakim savcı Sosyal Medya Anayasa Mahkemesi Engin Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.