Hakan Fidan Erbil'e gitti, gözler Irak'a çevrildi! MİT Başkanı Fidan'dan Türkmenlere destek!

MİT Başkanı Hakan Fidan önceki gün Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Siyasi Büro üyeleriyle Erbil'de bir araya geldi. Fidan'ın Erbil'de Türkmenler görüşmesi sonrası gözlerin birden İran'a çevrilmesine neden oldu. İddialara göre Fidan'ın Erbil'e gitmesinin ardından Kerkük'lü bir milletvekiline etkin bir bakanlığın verilebileceği ifade ediliyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

MİT Başkanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ile Erbil'de bir araya geldi.

MİT Başkanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Siyasi Büro üyeleriyle Erbil'de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf da hazır bulundu.

HAKAN FİDAN'DAN TÜRKMENLERE DESTEK!

Hakan Fidan Erbil'e gitti, gözler Irak'a çevrildi! MİT Başkanı Fidan'dan Türkmenlere destek!

Suriye ve İran'da terörle mücadelede çok etkin olan MİT'in başkanı Hakan Fidan'ın Erbil'de Türkmenler ile görüşmesi gözlerin birden İran'a çevrilmesine neden oldu.

SüperHaber'in elde ettiği bilgilere göre Fidan'ın Erbil'e gitmesinin ardından Kerkük'lü bir milletvekiline etkin bir bakanlığın verilebileceği ifade ediliyor. Yine Hakan Fidan'ın Kerkük'e kürt kökenli kişilerin atanarak yine kürtleştirme iddialarının konuşulduğu bir zamanda gitmesinin dikkat çekici olduğu kaydedildi.

TÜRKMEN BAKAN TURAN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU!

Bakan Maruf, twetter hesabından yaptığı paylaşımda, “Irak Türkmen Cephesi ITC Genel Başkanı sn Hasan Turan başkanlığında,  Türkiye Cumhuriyeti MİT Müsteşarı Sn Hakan Fidan'ı  ITC Erbil il başkanlığında karşıladık” dedi.Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmazken, gazetecilere fotoğraf verildi.

 


HAKAN FİDAN EYLÜL AYINDA BAĞDAT VE ERBİL'E GİTMİŞTİ!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Eylül ayında yine Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bağdat’a gitmişti.

Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazımi, Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve siyasi parti temsilcileri ile görüştükten sonra,Irak Federe Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile bir araya gelmişti.

Fidan görüşmede, Zaho’daki olayla ilgili soruşturma komisyonu kurmaya hazır olduklarını söylediği belirtilmişti.

Hakan Fidan Erbil'e gitti, gözler Irak'a çevrildi! MİT Başkanı Fidan'dan Türkmenlere destek! ile ilgili etiketler Erbil MİT Başkanı Hakan Fidan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.