Hakan Atilla neden istifa etti?

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, kendi isteğiyle görevinden istifa etti. Atilla'nın istifasının ardından pek çok iddia ortaya atıldı. Atilla'ya yakın gazeteci Cüneyt Özdemir, istifanın perde arkasını YouTube kanalında anlattı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla bugün istifa dilekçisini Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nu sundu ve istifası kabul edildi.

Atilla'nın istifasının ardından pek çok iddia orta atıldı. İşin aslını ise Atilla'ya yakın gazeteci Cüneyt Özdemir anlattı. 

"BEN SİZE BİRİNCİ KAYNAKTAN SÖYLEYEYİM"

"Hakan Atilla istifa etti etmesine ama herkes ne olduğunu merak ediyor. İstifa mı etti, görevden mi alındı, yoksa kendi tercihi miydi? Başkasının isteğiyle mi oldu? Pek çok spekülatif habere imza atılıyor. Biden yönetimine bir jest mi yapıyor Erdoğan yönetimi? Şu andaki yönetimle mi anlaşamıyordu o yüzden mi istifa etti? Pek çok spekülasyon var" ifadesini kullanan Özdemir, "Ben size birinci kaynaktan söyleyeyim" diyerek gerçeği açıkladı.

Hakan Atilla neden istifa etti?

"TAMAMEN BORSA'NIN İDARESİ İLE İLGİLİ TEKNİK KONULARDAKİ BİR ANLAŞAMAMA"

Yapılan açıklamanın en önemli yanının 'kendi isteği ile istifa etti' kısmı olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Atilla'nın istifası kuşkusuz önemli. Ama aslına bakarsanız Halk Bankası davası ile ilgili yorumlar yapılıyor. Hiçbir alakası yok. Tamamen Borsa'nın idaresi ile ilgili teknik konulardaki bir anlaşamama üzerine alınan bir karar bu. Atilla ilk günden beri devlet ciddiyetini ve namusunu koruyan bir isim. Hiçbir zaman spekülatif bir açıklama yapmadı. Hem Halk Bankası davasında hem de sonraki süreçte üzerine düşeni hakkaniyetle yaptığını düşünüyorum. Yolu açık olsun" dedi."

Hakan Atilla neden istifa etti? ile ilgili etiketler Cüneyt Özdemir Hakan Atilla Borsa İstanbul

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.