HAK-İŞ Genel Başkanı duyurdu: Kamu işçisine ek zam için protokol imzalandı! Yüzde 2.5 ilave zam yapılacak!

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, '2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'ne "Ek Çerçeve Protokolünü imzaladık." dedi. Buna göre, kamu işçilerine yüzde 2.5 oranında ilave zam yapılacak.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yazılı açıklama yaparak kamu işçisine ek zam için protokol imzalandığını duyurdu.

Arslan yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında bulunan kamu işçilerimize yönelik, memurlarda olduğu gibi ilave zam verilmesine ilişkin talebimiz olumlu sonuçlandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, "2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü"ne "Ek Çerçeve Protokolünü" imzaladık. Buna göre, kamu işçilerine yüzde 2.5 oranında ilave zam yapılacak. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Hükümetimizin kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeme politikası doğrultusunda ek zam talebimizi olumlu sonuçlandırmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyoruz.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin’e, Hükümetimize ve Kamu İşveren Sendikasına teşekkür ediyoruz.

Yüzde 2.5 oranında ilave zammı içeren Kamu çerçeve ek protokolü önemli bir mücadele ve gayretimiz sonucu yeni ve güzel bir uygulama olmuştur. Ek protokolün bütün kamu işçilerine ve üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara yapılan yüzde 2,5 oranındaki ek zammın, kamuda çalışan işçilere de yapılacağını açıklamıştı.

HAK-İŞ Genel Başkanı duyurdu: Kamu işçisine ek zam için protokol imzalandı! Yüzde 2.5 ilave zam yapılacak! ile ilgili etiketler HAK-İŞ İşçi ek zam çalışan kamu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.