Haiti'de Cumhurbaşkanı suikasti sonrası iki flaş gelişme

Haiti'den gelen bir haber gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Jovenel Moise evinde uğradığı suikastte öldürüldü. Suikast sonrası Haiti'de havalimanı kapatılırken, Dominik Cumhuriyeti ise Haiti ile olan sınırını kapattı.

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin evinde uğradığı suikastte öldürülmesi sonrası yeni gelişmeler yaşanıyor. Ülkede bulunan Toussaint Louverture Uluslararası Havalimanı kapatılırken, sınır komşusu Dominik Cumhuriyeti ise sınırı kapattı.

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Dominik Cumhuriyeti hükümeti, komşu ülkenin cumhurbaşkanı Jovenel Moise'nin öldürülmesinin ardından Çarşamba günü Haiti ile olan sınırının "derhal kapatılmasını" emretti.

Savunma bakanlığının iletişim yetkilisi Ceinett Sanchez AFP'ye verdiği demeçte, sınırın kapatılmasının hemen etkili olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise suikaste uğradı. Geçici Başbakan Claude Joseph, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin Çarşamba günü kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada suikastın Çarşamba günü yerel saat ile gece 1 sularında gerçekleştiği bilgisine yer verildi.

Saldırıda Moise'nin eşinin yaralandığı öğrenildi. Hastanede tedavisi süren First Lady'nin sağlık durumuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Joseph, suikast sonrası ülkenin başında olduğunu söyledi. 'İnsanlık dışı ve barbarca eylemi' kınayan Joseph, polisin ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin bölgedeki güvenliği sağladığını söyleyerek sükunet çağrısında bulundu.

Joseph, açıklamasında saldırganların bazılarının İspanyolca ve İngilizce konuştuğu bilgisinin altını çizdi.

 

Haiti'de Cumhurbaşkanı suikasti sonrası iki flaş gelişme ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Havalimanı haiti suikast sınır Jovenel Moise
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.