Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast şüphelileri gözaltında: 2'si Amerikalı 15'i Kolombiyalı!

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye evinde düzenlenen suikastın şüphelilerine yönelik düzenlene operasyonda 15 Kolombiyalı ile 2 Amerikalının gözaltına alındığı bildirildi. Ulusal Polis Müdürlüğü Moise suikastının, toplamda 26 Kolombiyalı ve iki Haiti asıllı ABD vatandaşının içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığını söyledi.

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, 7 Temmuz Çarşamba günü özel konutunda uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

ÜLKE GENELİNDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Bölge basınında çıkan habere göre, Haiti güvenlik güçlerinin, Devlet Başkanı Jovenel Moise'yi öldüren saldırganları yakalamak amacıyla ülke genelinde başlattığı geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

İKİ ABD VATANDAŞININ DA İÇİNDE OLDUĞU KOMANDO BİRLİĞİ ŞÜPHESİ

Ulusal Polis Müdürü Leon Charles, konuya ilişkin açıklamasında, Moise suikastının, toplamda 26 Kolombiyalı ve iki Haiti asıllı ABD vatandaşının içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığını söyledi.

3 ŞÜPHELİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırganların bulunması için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Charles, 3 şüphelinin polis tarafından öldürüldüğünü, kaçak olduğunu düşündükleri 8 kişinin arandığını belirtti.

 

Haiti Devlet Başkanı Moise'ye suikast şüphelileri gözaltında: 2'si Amerikalı 15'i Kolombiyalı! ile ilgili etiketler Haiti Cumhurbaşkanı Moise haiti suikast

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.