Haiti Başbakanına suikast girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Geçen yıl Cumhurbaşkanı suikaste kurban giden Haiti'de dünden önceki gün de Başbakana silahlı saldırı girişimi gerçekleşmişti. Haiti Başbakanı Ariel Henry’e 1 Ocak'ta Bağımsızlık Günü kutlamaları için geldiği Gonaives şehrinde gerçekleştirilen suikast girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Haiti, geçtiğimiz 1 Ocak'ta Başbakan Ariel Henry’e gerçekleştirilen suikast girişiyle sarsıldı. Başbakan Henry'nin yara almadığı, ancak 1 kişinin öldüğü suiksat girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Görüntülere göre Henry’nin ulusal bağımsızlığın 218. yıl dönümünün kutlandığı Bağımsızlık Günü kapsamında geldiği Gonaives şehrindeki kiliseden çıktığı sırada ateş açılıyor.

Korumalarının ise Henry'nin etrafını kapattığı ve araçlara doğru koştuğu kameraya yansıyor. Henry bölgeden uzaklaştırılırken, silahlar ateşlenmeye devam ediyor. Çıkan çatışmanın bir süre daha devam ettiği görülüyor.

GEÇEN YIL DA DEVLET BAŞKANINI ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, geçtiğimiz 7 Temmuz’da başkent Port Au Prince’de bulunan özel rezidansında silahlı kişilerce düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda Moise’nin eşi Martine Moise ise yaralanmıştı.

Haiti Başbakanına suikast girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı! ile ilgili etiketler haiti Başbakan suikast girişim henry

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.