Hafter'den Türkiye Büyükelçiliği bölgesine saldırı! 3 kişi hayatını kaybetti...

Libya'da sivilleri hedef almaya devam eden darbeci Hafter, Trablus'un farklı bölgelerine roketli saldırı düzenlendi. İtalya ve Türkiye Büyükelçilerinin evinin yakınlarına düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milisler tarafından, başkent Trablus’un farklı bölgelerine düzenlenen roketli saldırıda biri sivil 3 kişi hayatını kaybetti.

3 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI

Yeni Şafak'ın haberine göre: Yazılı bir açıklama yapan Libya Hükümeti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emin el-Haşimi, Hafter milislerinin düzenlediği roketli saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin güvenlik görevlisi olduğu belirtildi.

Hafter milislerinin fırlattığı roketler Trablus Limanı, Mitiga Havalimanı ve sahil yoluna düşmüş ve ilk belirlemelere göre 1 sivilin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNE YAKIN BÖLGEYE SALDIRDILAR

Öte yandan, Libya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale, "Hafter milislerinin İtalya ve Türkiye Büyükelçilerinin rezidanslarının yakınındaki sahil yoluna roketli saldırıda bulunmasının uluslararası kanunlara aykırı olduğunu" belirtti.

Saldırının kınandığı bildirilen açıklamada, Dışişleri Bakanı Seyyale'nin İtalyan ve Türkiye Büyükelçileri ile telefonda görüştüğü de kaydedildi.

KABUL EDİLEMEZ

İtalya Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada "İtalya, İtalyan Büyükelçisinin konutunun da bulunduğu bölgede en az 2 kişinin ölümüne yol açan, Hafter güçlerince sivillere yönelik düzenlenen bir diğer saldırıyı şiddetle kınıyor. Ayrım gözetmeyen bu saldırılar, bütünüyle kabul edilemez ve uluslararası hukuk kurallarının, insan yaşamının aşağılandığı anlamına gelir." ifadeleri kullanıldı.

Hafter'den Türkiye Büyükelçiliği bölgesine saldırı! 3 kişi hayatını kaybetti... ile ilgili etiketler Türkiye Libya Saldırı Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.