Haftanin'de darbe alan PKK'nın hedefinde Türkmenler var

Son dakika... Kahraman Mehmetçik’in Pençe-Kaplan Operasyonu ile Haftanin’de ağır darbe alan terör örgütü PKK’nın, Irak'ta Türkmen Cephesi'ne ait bürolara ve bölgelerine saldırmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi bu durumu, sosyal medyadan duyurarak, çocuk katili ve uyuşturucu kaçakçıları terör gruplarına Irak'ta faaliyet göstermesine izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Türkmenleri tek çatı altında toplanmaya çağırdı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye sınırlarının içinde ve dışında, bölücü terörlele mücadelesini, aralıksız olarak devam ettiriyor.

PENÇE-KAPLAN KARA HAREKATI GENİŞLİYOR

Yaz aylarının gelmesi ile beraber Türkiye’ye çeşitli eylemler yapmak için sızmaya hazırlandığı bilgisi gelen PKK’ya karşı, Kuzey Irak’da başlatılan "Pençe-Kaplan Kara Harekatı" genişliyor.

 TERÖR HEDEFLERİ TEK TEK ETKİSİZLEŞTİRİLİYOR

Milli Savunma Bakanlığı’nın ”Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!" ifadelerini kullanarak duyurduğu operasyonda, hava kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların, hedefleri tek tek etkisiz hale getirdiği ifade edildi.

HAFTANİN’DE DARBE ALAN PKK’NIN HEDEFİNDE TÜRKMENLER VAR

Öteyandan SuperHaber’in edindiği bilgilere göre, Pençe-Kartal Operasyonu'nda ağır darbe alan terör örgütü PKK’nın, son başlatılan “Pençe-Kaplan Operasyonu” üzerine, Irak'ta Türkmen cephesine ait bürolara ve Türkmen bölgelerine saldırmaya hazırlandığı belirtildi.

ERŞAT SALİHİ BİR MESAJLA DUYURDU

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi bu durumu, sosyal medya hesabından duyurarak, çocuk katili ve uyuşturucu kaçakçıları terör gruplarına Irak'ta faaliyet gösterme izin verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, ITC'nin tüm temsilciliklerinde koruma sayısını arttırdıklarını ifade etti.

Haftanin'de darbe alan PKK'nın hedefinde Türkmenler var

ITC ve diğer Türkmen siyasi partilerin Irak hükümeti nezdinde resmi ve izinli siyasi kuruluşlar olduğunu hatırlatan Salihi, büro ve teşkilatların Iraklı güvenlik güçleri tarafından korunmasını istedi.

Salihi açıklamasının sonunda,Türkmenleri dikkatli olmaya ve tek çatı altında toplanmaya çağırdı.

 SALİHİ: TÜRKMENLER TERÖRÜN HEDEFİ OLDU

Salihi daha önce de yaptığı açıklamasında, ”Türkmenler olarak Irak'ın toprak bütünlüğünü savunduğumuz için en çok biz terörün hedefi olduk" demişti.

“PKK, IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDİYOR”

Terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığının hem Türkmenler için hem de Irak'ın bütünlüğü için sorun teşkil ettiğinin altını çizen Salihi, Türkiye'nin Irak merkezi hükümeti ile ilişkilerini güçlendirmesinin Ankara'nın bölgedeki çıkarları açısından önem arz ettiğini vurgulamıştı.

Salihi, PKK ve DEAŞ terör örgütlerinin Irak'taki ilk hedefinin Türkmen bölgeleri olduğunu ifade etmişti.

Haftanin'de darbe alan PKK'nın hedefinde Türkmenler var ile ilgili etiketler PKK Kuzey Irak Irak türkmenler kartal pençe operasyonu erşat salihi pençe kartal operasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.