Haftalardır yükseliyor! Kripto para birimi Ravencoin yatırımcıların ilgi odağı oldu

Yılın ilk günlerinden itibaren adını sıkça duyduğumuz kripto paralara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Yatırımcılarının gözdesi Bitcoin'den sonra Ethereum, HOT coin gibi kriptp paralar yükselişlerine devam ediyor. Ravencoin ise haftalardır durdurulamaz bir yükselişte. Peki Ravencoin nedir?

İki haftadır yatırımcısını güldüren kripto para birimi Ravencoin nedir, nasıl ortaya çıktı? Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında olan kript para borsaları ve yatırımcılığı sonrası bitcoin, holo coin gibi para birimleri araştırılmaya başlandı.

RAVENCOİN NEDİR?

İlk olarak 2017 yılında çıkış yapan proje madencilik sisteminin oluşturulmasıyla adını 3 Haziran 2018’de duyurdu. Son zamanlardaki yükselişi ile yatırımcıların odağı olan Ravencoin son 7 günde %37’dan fazla değer kazandı. Özünde Bitcoin’in bir çatallaması olan Ravencoin, ERC-20 protokollerine aktiftir. Bu kripto paranın Bitcoin’den önemli farkı hash sisteminin değişik olmasıdır. XR-16 madencilik algoritmasını kullanıyor olması karmaşık bir sistemi ortaya çıkarmakta.

ravencoin nedir


Kullanıcılarına öncelik olarak güvenlik vadediyor olması dijital varlık yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Madenciliğinin yapılabiliyor olması da kripto para madencilerinin ilgisini çeken bir özellik. Piyasadaki kısaltması RVC olan kripto paranın akıbeti ne olur bilinmez. Fakat kesin olan şey yatırımcılarına büyük paralar kazandırmış olmasıdır.

XR-16 madencilik algoritması nedir?

Adından anlaşılabileceği gibi XR-16 algoritmasında tek bir algoritmadan değil 16 farklı algoritmadan faydalanılıyor. Bu algoritmaların hiçbiri Ravencoin tarafından geliştirilememiştir. Hepsi farklı kripto paraların algoritmalarından oluşmaktadır. Bu sistem sonucu ortaya çıkan karmaşık yapı güvenlik açısından olumlu bir detaydır.

Diğer kripto paralardan farkı ne?

Ravencoin’in dijital varlık oluşturulmasına ve ticaretinin sürdürülebiliyor olmasından bahsetmiştik. Bu avantajı sayesinde gerçek veya sanal tüm objeleri Blockchain sistemine kaydedebilirsiniz. Günümüzde insanların varlıklarını merkezi olmayan bir ortama taşımak istemesiyle bu para birimi rağbet görüyor. Blockhain ile parayı bir başkasına aktarabilmemizden sonra varlıkların dijital kanıtını başkalarına aktarabiliyor olmamız oldukça yenilikçi bir adım.

Örneğin bir havayolu şirketinden uçak bileti aldınız, bu bilgiler size e-posta ya da SMS gibi kanallardan iletilirse kanala erişimi olanlara açık hale gelir.. Fakat biletinizin bilgileri Ravencoin ile iletilirse şifrelenmiş bilgiyi sizden başkası göremez. Bu da maksimum güvenlik anlamına geliyor.

Yine de tüm varlıkları Blockchain mantığıyla saklama fikri henüz çok yeni, bu yüzden bahsettiğimiz adımlar ancak gelecekte uygulanır.

Haftalardır yükseliyor! Kripto para birimi Ravencoin yatırımcıların ilgi odağı oldu ile ilgili etiketler Bitcoin ravencoin nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.