Hafta sonu mangal yakmak yasak mı? sahillerde piknik yapmak serbest mi?

Tam kapanmanın hemen ardından gelen kademeli normalleşme sürecinde mangal yakmak yasak mı sorusu vatandaşların rağbet ettiği bir konu oldu. Yaz aylarının gelmesi ile beraber en çok merak edilenlerden birisi de sahillerde piknik yapmak serbest mi?

17 günlük tam kapanmanın sona ermesi sonrasında gerçekleştirilen kademeli normalleşme sürecine girilmesi ile yayımlanan yeni genelge vatandaşlar tarafından merak edildi. Yeni tedbirler kapsamında 1 Haziran tarihine kadar koronavirüs vaka sayılarında düşüş olması durumunda yeni bir süreç başlamış olacak.

Yeni kademeli normalleşme sürecinde belirli kısıtlamalara devam edilirken seyahat ve işletmeler için de esneme kararları alındı. Bunu fırsat bilen vatandaşlar ise mangal yakmak için sahil kesimlerine akın etti. Tam kapanma döneminde sahillere giden vatandaşlara yazılan cezaların sonrasında da kademeli normalleşmede mangal yakmak yasak mı sorusu araştırılmaya başlandı.

MANGAL YAKMAK YASAK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen kademeli normalleşme tedbirleri konulu genelgede 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar belirli kısıtlamalar göze çarptı.

Hafta sonu mangal yakmak yasak mı? sahillerde piknik yapmak serbest mi?

Bu dönem içerisinde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise Cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Akşam saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması 21.00'de başlayacak. Hafta sonları ise sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Alınan karara göre tematik parklar kapalı olacak ve hafta sonu da sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Kademeli normalleşme sürecinde mesire alanlarında ise piknik yapılmayacak.

Hafta sonu mangal yakmak yasak mı? sahillerde piknik yapmak serbest mi? ile ilgili etiketler mangal piknik yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.