Hackerlar nükleer silah şifrelerinin olduğu ağa girdi

ABD'de devlet kurumlarına yapılan siber saldırılar devam ediyor. Bilgisayar korsanları, içinde nükleer silahların şifreleri de olan Enerji Güvenliği ağına girdi. Hangi bilgilerin çalındığı bilinmiyor. Siber saldırının Rus hackerlar tarafından düzenlendiği iddia edilirken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Beyaz Saray'da acil olarak toplandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

ABD'de birçok kuruma siber saldırı düzenleyen korsanların, ABD Enerji Bakanlığının ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresinin bilgisayar ağlarına da erişti.

Hükümete yakın kaynaklar, Federal Enerji Düzenleme Komisyonunun (FEDK) Yeni Meksika ve Washington eyaletlerindeki Sandia ve Los Alamos nükleer laboratuvarlarında ve ayrıca Nükleer Güvenlik İdaresinin Güvenli Nakliyat Ofisinin ağlarında şüpheli faaliyetler tespit edildiğini belirtti.

Bu kurumlara yönelik saldırının boyutlarına ilişkin detay verilmedi. Korsanların FEDK'nin ağlarına daha fazla zarar verdiği açıklandı. FEDK'nin Siber Güvenlik ve Alt Yapı Güvenlik Ajansından (CISA) yardım istediği ancak Ajansın, FEDK için kaynak ayıramayacak derecede yoğun olduğunu bildirdiği ifade edildi.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre: Bilgisayar korsanları, içinde nükleer silahların şifreleri de olan Enerji Güvenliği ağına girdi. Hangi bilgilerin çalındığı bilinmiyor. Siber saldırının Rus hackerlar tarafından düzenlendiği iddia edilirken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Beyaz Saray'da acil olarak toplandı.

'CİDDİ VE KARMAŞIK'

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi James Inhofe ile Kıdemli Üyesi Demokrat Jack Reed, ülkenin birçok kurumuna yönelik yapılan siber saldırıların "ciddi, karmaşık ve devam etmekte" olduğunu açıkladı.

Ortak açıklamada şöyle denildi:

"ABD'ye karşı, ciddi, karmaşık ve devam eden siber saldırı konusunda ilk bilgileri aldık. Federal kurumlar ve büyük şirketler dahil, ABD'nin siber savunma sistemlerini ihlal eden büyük siber korsanlık girişimi hakkında daha bilmediğimiz çok şey var. Ancak siber erişimin devam ettiğini ve Rus istihbarat operasyonunun izlerini taşıdığını biliyoruz."

SUPERHABER-AA

Hackerlar nükleer silah şifrelerinin olduğu ağa girdi ile ilgili etiketler ABD Beyaz Saray Saldırı bigisayar korsanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.