Hacettepe eski Rektörü Abdullah Murat Tuncer'e FETÖ'den beraat!

FETÖ üyesi olmakla suçlanan Hacettepe Üniversitesi yöneticilerine ilişkin davada karar çıktı. Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Murat Tuncer dava sonucunda beraat etti. Davanın diğer sanıkları eski Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersin Fadıllıoğlu ve eski Hacettepe Teknokent genel müdürü Abdurrahman Güngör ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hapis cezasına çarptırıldı...

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık eski Hacettepe Teknokent genel müdürü Abdurrahman Güngör ile cezaevinden video konferans ile bağlantı kurulurken, Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Murat Tuncer ve eski Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersin Fadıllıoğlu duruşma salonunda hazır bulundu.

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti sanıklar hakkında verdiği hükmü açıkladı.

Tutuklu sanık Güngör'ü "FETÖ üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapse mahkum eden mahkeme heyeti, aynı suçtan tutuksuz yargılanan Fadıllıoğlu'nu ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdullah Murat Tuncer hakkında ise "isnat edilen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle" beraat kararı verdi.

DAVANIN İDDİANAMESİNDEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Tuncer'in rektör olmasından sonra Teknokent'in başına FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in firari doktoru Tuncay Delibaşı'nın getirildiği ve örgüt üyelerinin burada kadrolaşmaya gittiği ifade edilmişti.

İddianamede, ayrıca üniversitedeki ve teknokentteki ihalelerin usulsüz şekilde FETÖ ile bağlantılı firmalara verildiği ileri sürülmüştü.

Hacettepe eski Rektörü Abdullah Murat Tuncer'e FETÖ'den beraat! ile ilgili etiketler FETÖ Hacettepe Üniversitesi terör örgütü Prof. Dr. Abdullah Murat Tuncer Prof. Dr. Ersin Fadıllıoğlu Abdurrahman Güngör
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.