Hacca gidenler bu kapsüllerde kalabilecek!

Japonya'da çok popüler olan kapsül oteller Suudi Arabistan'a geldi... Haber ajansı EPA, Mekke'de hizmete başlanacak kapsülleri resmen tanıttı. Hacı adayları istedikleri zaman 3 saat boyunca uyuyabilecek.

Hac döneminde uluslararası kamuoyu Suudi Arabistan’daki ilginç bir yöntemi konuşuyor. 2 milyonu aşkın Müslümanın bölgeyi ziyaret etmesi beklenirken ülkenin batısındaki Mina’da yeni bir uygulama hayata geçirildi. Suudi Arabistan merkezli bir yardım kuruluşu olan Haji and Mutamer Gift Charitable Association, yorulan hacı adayları için kapsül odalar hazırladı.

18 ile 14 adet arasında değişen kapsül odalarda dileyen hacı adayları 3 saat uyuyabilecek. 3 metre uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğinde olan kapsüllerde havalandırma, mat ve temiz çarşaflarla birlikte aydınlatılmış ayna bulunuyor.

 Hacca gidenler bu kapsüllerde kalabilecek!

Kapsüllerin Japonya’dan 1.114 dolara alındığı ifade edilirken, her ziyaretçinin ardından kapsülün temizleneceği açıklandı. Projeyi yöneten yetkililer, "Kapsülün kutsal mekanlarımızda ve Mekke’de çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Proje başarılı olursa bu kapsülleri kiralamayı düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Hacca gidenler bu kapsüllerde kalabilecek! ile ilgili etiketler Mekke Hac kapsül otel
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.