Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! Diyanet İşleri hac kura sonuçları e-devlet ile sorgulama!

Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! Yurdumuzun dört bir yanında çekilişe katılan ve bu yıl kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayının katılım gösterdiği hac kura çekilişi sonrası kurada adı çıkanlar mutlaka kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor. Aksi takdirde bu hak kaybediliyor ve yedek kontenjan üzerinden başka isimler tercih ediliyor. İşte Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! Diyanet İşleri hac kura sonuçları e-devlet ile sorgulamak için detaylar...

Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! 2020 Hac kurası çekiliş sonuçları saat 21:00'dan itibaren hac.diyanet.gov.tr adresinden öğrenilebilmeye başlandı.Aksi takdirde bu hak kaybediliyor ve yedek kontenjan üzerinden başka isimler tercih ediliyor. Yurdumuzun dört bir yanında çekilişe katılan ve bu yıl kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayının katılım gösterdiği hac kura çekilişi sonrası kurada adı çıkanlar mutlaka kesin kayıt yaptırmaları gerekiyor. İşte Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! Diyanet İşleri hac kura sonuçları e-devlet ile sorgulamak için detaylar...

Hac Kura çekilişine 2 Milyon 298 bin 800 kişi katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: - "Hac başvurusuna önce müracaat eden kardeşlerimizin, diğer kardeşlerimize nispetle daha avantajlı olduğunu yeniden ifade etmek istiyorum" - "Kura sonucunda sevinç ve hüzün gözyaşları Allah katında inanın aynı değerde olacaktır" dedi.

İslam fıkhına göre önemli olanın, müminlerin hac ibadetini yapmaya niyet etmesi ve başvuru yapması olduğunu bildiren Erbaş, "Hac ibadetiyle mükellef olan kardeşlerimizin 'Ya Rabbi, ben niyetimi ortaya koydum, müracaatımı yaptım, sıramı bekledim ama dünyadaki imkanlar buna el vermedi.' diyebilmesi önemlidir. Niyetler böyle olunca kura sonucunda sevinç ve hüzün gözyaşları Allah katında inanın aynı değerde olacaktır." diye konuştu.

HAC KURA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Kura çekiminin ardından sonuçları saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek hacı adaylarına ayrıca kısa mesaj yoluyla buna ilişkin bilgi iletilecek.

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

HAC KESİN KAYITLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

9 Ocak 2020 Perşembe günü yapılan Hac Kura çekilişinde adı çıkan vatandaşlar, Hac kesin kayıt işlemlerini 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapacak.

HAC KAYIT 2020 NASIL YAPILIR?

Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat: 08:00’dan itibaren;

a- www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi” linkinden yönlendirilecek e-devlet portalı üzerinden kimlik doğrulama sistemi yoluyla alabileceklerdir.

b- Doğrudan e-Devlet sistemine giriş yaparak “Hac Kesin Kayıt Belgesi” linkinden de alabileceklerdir.

c- Vatandaşlarımız kesin kayıt belgesi alırken “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu” veya “Acenta Organizasyonunu” seçerek tercihlerini belirleyeceklerdir.

HAC FİYATLARI

Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! Diyanet İşleri hac kura sonuçları e-devlet ile sorgulama!

 

Hac kuraları sonuçları 2020 sorgulama ekranı giriş! Diyanet İşleri hac kura sonuçları e-devlet ile sorgulama! ile ilgili etiketler Hac 2020 hac kontenjanı Son dakika hac sorgulama hac fiyatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.