Hac kura sonuçları 2020! E devlet sorgulama ekranı!

Hac kura sonuçları 2020! Hac ibadetini yerine gitmek isteyenler bugün gerçekleşecek kura sonuçlarına gözler çevrildi.Hac kura çekimi bugün saat 10.00'da başladı.Bu akşam 21:00'de de e-devlet üzerinden hac sorgulama işlemi yapılabilecektir.

Hac kura sonuçları 2020! Hacı adaylarının beklediği gün geldi. 2 milyon kişiden fazla vatandaşın başvuruda bulunduğu hac kurlarının sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Kurada Kesin Kayıt hakkı kazanlar ise 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecekler.

HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hacı adayları, kura sonuçlarını saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek. Ayrıca hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletilecek.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

HAC KESİN KAYIT TARİHLERİ 13 – 24 OCAK

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırma imkanı bulacaklar.13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 08:00’den itibaren www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi” linkinden e-Devlet kimlik doğrulama sistemi ile kendilerine ait e-Devlet şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu” veya “ Acente Organizasyonunu” tercih ederek “2020 Yılı Hac Organizasyonuna Kesit Kayıt Yaptırabilir” belgesini alabilirler.

 HAC VAZİFESİ NASIL YAPILIR?

İhram, erkekler için izar ve rida denilen iki parçalık örtüdür. Kadınların ihramı ise kendi giysileridir. Bu ihrama girmeden hacı adayları, mikat noktalarından geçemezler. Mikat, Mekke’nin etrafındaki ihram sınırları demektir ki, bu sınırlardan ihramsız geçilmez.
Mekke’ye inen hacı adayları evlere yerleşir ve Umre yaparlar. Kabe ziyareti ve tavaf yapılır, zemzem içilir, Safa ile Merve arasında 7 kere gidip dönülür (Say). Saydan sonra saçlar kesilerek ihramdan çıkılır ve umre bitmiş olur. Hac için tekrar ihrama girinceye kadar hac yasakları kalkmıştır.

Hacc; Zilhicce’nin 9’unda, arefe günü tekrar ihrama girilir. Güneşle birlikte Arafat Dağı’nda vakfeye gidilir. Bütün gün telbiye (Lebbeyk Allahümme lebbeyk, lebbeyke la şerikeleke lebbeyk, innel hamde ven nimete leke vel mülk, la şerike lek) tesbih ve ibadetle geçirilip, güneş battıktan sonra yaya olarak 3 saatlik mesafede olan Müzdelife’ye geçilir, ve orada gecelenir. Kurban Bayramının ilk günü olan ertesi gün güneş doğmadan Mina’ya hareket edilir. Burada şeytan taşlanır, kurban kesilir. Üç gün Mina’da kalınır veya ilk gün sonunda Mekke’ye dönülerek ziyaret tavafı (Kabe’yi 7 kere dönmek) ve say yapılarak hac tamamlanmış olur.

Hac bittikten sonra isteyen istediği kadar tavaf ve umre yapabilir. İsteyen hacılar bayramın kalan günlerinde yine Cemerat (cemreler, şeytan)’a giderek şeytan taşlar ve taşlama 70 taşa bağlanır. Medine’yi ziyaret etmeyenler Medine’yi ziyaret ederler. Son bir tavaftan sonra herkes memleketine döner.

SAĞLIK SORUNLARI SEBEBİYLE KESİN KAYIT HAKKI ERTELENEBİLECEK

Bu yıl kesin kayıt hakkı kazanan herhangi bir hacı adayı sağlık sorunları sebebiyle hacca gidemeyecek durumdaysa, sağlık durumunu belirtir bir heyet raporu aldığı takdirde kesin kayıt hakkı gelecek yıla ertelenebilecek. Ancak iki kez üst üste gitmekten vazgeçen hacı adaylarının katsayıları sıfırlanacak.

Hac kura sonuçları 2020! E devlet sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler Hac kura sonuçları Diyanet 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.