Hac kesin kayıtları nasıl yapılacak? 2019 hac ücretleri ne kadar?

Hac kesin kayıtları nasıl yapılacak? Geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hac Kuraları çekilişi gerçekleştirildi. Kura sonuçlarına göre hacı adaylarının belirlenmesinden sonra hac kesin kayıtının nasıl yapılacağı ve hac ücretleri araştırılmaya başlandı. Peki Hac kesin kayıtları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Hac kesin kayıtları nasıl yapılacak? Hac kesin kayıt işlemleri bugün saat 14.00 itibari ile başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen hafta hacı adaylarını belirlemek üzere kura çekilişi gerçekleştirildi. Hacı adayları için ise kesin kayıt süreci başladı. Peki Hac kesin kayıtları nasıl yapılır? Hac ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde...

HAC KESİN KAYITLARI NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden saat 2 Ocak saat 14.00 itibariyle yapılabilecek olan hac kesin kayıtları, müftülükler üzerinden de yapılabilecek.

Vatandaşlar, “Kesin Kayıt Belgesi”ni almak için www.hac.gov.tr adresindeki “Hac Kesin Kayıt Menüsü”nden T.C. Kimlik numaralarını girdikten ve güvenlik aşamalarını geçtikten sonra cep telefonlarına gönderilen SMS şifresini girecekler.

Daha sonra “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu” veya “Acenta Organizasyonunu” tercih ederek “2019 Yılı Hac Organizasyonuna Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini alacaklar.

NOT: Cep telefonlarına mesaj gelmeyenlerin veya cep telefon numaraları değişenlerin Müftülüklere müracaat etmeleri gerekmektedir.

Hac kesin kayıtları nasıl yapılacak? 2019 hac ücretleri ne kadar?

HAC KAYIT İŞLEMİNDEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER
1- Kesin kayıt yaptırabilir belgesi ile hac kaydını yaptırdığı İl Müftülüğüne 02-11 Ocak 2019 tarihleri
arasında müracaat ederek; konaklama türü, oda (iki kişilik, üç kişilik vb.) ve havalimanı tercihlerini
belirterek kayıtlarını yaptıracaklardır.

2- Tercih edilen hac konaklama türüne ait hac ücretinin tamamını kesin kayıt esnasında yatırabileceği gibi, %50’sini 11 Ocak 2019; kalan %50’sini de 22 Şubat 2019 tarihine kadar T.C. kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi ile Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye
Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım bankalarından birine
yatırabilecektir.

3- Hac ücretini yatırdıktan sonra kesin kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. İlgili bankalardan birine hac ücretini yatırmadığı taktirde hacca kesin kayıt işlemi yapılmış olmayacak ve bu durumda olanların
kayıtları silinecektir.

4- İl Müftülükleri hac büroları tarafından verilen form dilekçe, ekinde yer alan açıklamalar dikkatlice
okunduktan sonra doldurulacaktır.

HAC FİYATLARI NE KADAR?

Hac fiyatları her yıl, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirleniyor. Hac fiyatları belirlenirken, ulaşım, konaklama, Arafat'ta klimalı çadır gibi hizmetlerin Suudi Arabistan Devleti'ne ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban ve sair kalemler dikkate alınarak belirleniyor.

2019 yılında Hac fiyatları ile ilgili net bir rakam olmamakla birlikte 2 kişilik odanın 24 bin SAR ile 25.500 SAR arasında olması bekleniyor. 4 kişilik odalar için ise minimum fiyatın 17.250 SAR'dan başlayacağı tahmin ediliyor. 1 SAR, yaklaşık 1 TL 41 kuruş civarındadır. SAR, Riyal olarak da biliniyor.

HAC VAZİFESİ NASIL YAPILIR VE NASIL HACI OLUNUR?
İslamın beş şartından biri haca gitmek olan ziyaret vazifesi için neler yapmak gerekir. Hacı nasıl olunur? Haccın farzları, vacipleri, sünnetleri nelerdir? Hac ne zaman yapılır? Bunların cevaplarını bir bir açıklayacağız. Hac ziyareti hem ruhsal hem de beden bakımından önemli bir yolculuktur. Hem bedenen hem ruhsal bütün kötülüklerden arındıran hac ziyaretinde kişi eman bulur. Tüm müslümanların yapması gereken islamın şartlarından biridir. Hacı olmak için gerekli şartlar yerine getirilmeli ve Mekke’de bulunan Kâbe ziyaret edilmelidir. Zengin, fakir ayrımı yapılmadan her müslümanın aynı kıyafeti giymesi ve bu ziyaret vazifesini gerçekleştirirken haccın farzı, haccın vacibi, haccın sünneti olan belli şartları yerine getirmelidir. Dünyanın her yerinden gelen milyonlarca müslümanın buluştuğu bu kutsal topraklarda hacı adayları Kâbe’yi ziyaret ederek burada meydana gelen hac gezilerini tamamlayarak hacı olurlar. Hac ibateti belirli aylar ve günlerde Mekke’ye bulunan Kâbe’yi ziyaret edilerek yapılır. Hac ayları olarak bilinen Zilhicce ayının 10 günü, Şevval, Kameri, Zilkade aylarıdır. Günümüzde Zilhicce ayında kurban bayramına kırk gün kala gidilir. Hacı olmak için haccın farzlarını yerine getirmek gerekir. Haccın farzları ihrama girmek, Arafat vakfesi ve Kâbe‘yi tavaf etmektedir.

• İhrama girmek, haca niyetlenerek helal olan davranışların, belli bir süre zarfında kişinin kendisine haram kılması demektir. İhrama gidilmeden önce iki rekat namaz kılınır. Bu durum niyet edilerek yapılır. Bir kimse haca niyet edip telbiye yaparsa ihrama girmiş olur. Niyet edip telbiye yapmazsa, niyet etmeyip telbiye yaparsa ihrama girmiş olmaz. İhram dikişsiz parçalardan oluşan iki örtüdür. İhrama girerken gusul ve abdest alınır. İhramda bulunurken her fırsatta telbiye söylenmelidir. Erkekler izar ve rica denilen iki dikişsiz parçayı örtünürler. İhram ile ilgili yasaklar şunlardır.

1) İhramdayken saç, sakal ve bıyık kesilmez.


2) Tırnak kesilmez.

3) Süslenmek amacıyla saç, bıyık ve sakal kınalanmaz veya yağlanmaz. Kadınlarda ise makyaj yapılmaz.

4) İhrama güzel kokular veya güzel kokan sabun kullanılmaz.


5) Vücudun herhangi bir yerindeki kıllar kesilmez veya koparılmaz.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ KAYITLARI:
1- Hac müracaatı bulunan şehit yakınları (şehitlerin anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ile gazi ve eşleri; çekilen kura sonucu kesin kayıt hakkı elde etmiş ve birlikte müracaat ettikleri grubu da varsa grubuyla birlikte 02 - 11 Ocak 2019 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

2- Kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edemeyen; şehit yakınları ile gazi ve eşlerinin hac kayıtlarının

yapılabilmesi için;

a) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde şehadet

veya gazilik belgelerini ibraz edenlerin 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında konaklama türüne ait

hac ücretlerini yukarıda zikredilen bankalardan birine yatırmaları kaydıyla Diyanet İşleri

Başkanlığı organizasyonu aracılığı ile kesin kayıtları İl Müftülüklerince yapılacaktır.

b) Bu durumda kesin kayıt yaptırmak isteyen şehit yakınları ile gazi ve eşleri; şehitlik ve gazilik

şartlarını taşımayan diğer grup üyeleri ile bağlantıları iptal edilecektir.

Hac kesin kayıtları nasıl yapılacak? 2019 hac ücretleri ne kadar? ile ilgili etiketler Hac
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.