Hac fiyatları 2020 ne kadar? Hac otel ücretleri nedir?

Hac fiyatları 2020 ne kadar? Hacı adaylarının heyecanla beklediği Hac kuraları çekildi. Hac kura sonuçlarının açıklanmasıyla beraber hac fiyatları ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Otel ücretleri nedir? Detaylar haberimizde...

Hac fiyatları 2020 ne kadar? 2 milyon 298 bin 800 kişinin katıldığı hac kuraları çekildi.Kesin kayıt işlemlerini yapacak olanlar otel ücretleri ve hac fiyatları ile ilgili ayrıntıları araştırıyor.

HAC KONAKLAMA TÜRLERİ

Hac yolcularına farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadıyla Mekke ve Medine'deki bina ve otellerin fiziki yapıları ile Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'ye olan mesafeleri dikkate alınarak ve verilen hizmetler açısından hac konaklama türleri aşağıdaki şekilde düzenlenecektir.

A-Oda Tercihli Konaklama Türü

1- Mekke-Medine'de oda içinde banyo-tuvalet, buzdolabı ve bazası bulunan, asansör sayısı yeterli, lobisi geniş ve ferah, müstakil yemekhane/irşat salonu bulunan, ortak kullanım mekânları hacı sayısına göre yeterli, 2, 3 veya 4 kişilik odalarda konaklama yaptırılacaktır.

2- Mekke'de Mescid-i Haram'a en fazla 7 km. Medine'de ise Merkeziye'de veya Mescid-i Nebevi'ye en fazla 700 metre mesafede yer alan binalarda konaklama yaptırılacaktır.

3- Mekke'de hacıların otellerden Kabe'ye ulaşımları ücretsiz otobüslerle ring usulü (bazı otellerden aktarmalı ring usulü) yapılacaktır. Ulaşım hizmeti Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu kararı gereği 05-15 Zilhicce 1441 ( 26 Temmuz- 05 Ağustos 2020) tarihleri arasında verilememektedir.

4- Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü, öğle öğünü için kumanya paketi verilecektir.

5- Medine'de kalma süresi 4 ila 6 gün arasında planlanacaktır.

6- Konaklama süresi otel ve uçak programına göre belirlenecektir.

7- Oda tercihli konaklamalarda 4 kişilik oda kapasitesi sınırlı olup kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları oda yeterlilik durumuna göre yapılacaktır.

B- Otel Konaklama Türü

Mekke ve Medine standartlarında günlük oda temizliği, çarşaf ve havluların değişimi vb. hizmet veren 4 ve 5 yıldızlı otellerde, 2 veya 3 kişilik odalarda konaklama yaptırılacaktır. Otellerin Mescid-i Harama ve Mescid-i Nebeviye olan takribi uzaklıklarına göre iki ayrı kategoride organizasyon düzenlenecektir.

a- Otel-1 konaklama türünde; Mekke'de Mescid-i Haram'a en fazla 700 metre mesafede, Medine'de ise Merkeziye'de bulunan yıldızlı ve 3 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde konaklama yaptırılacak olup hac süresi uçak programına uygun olarak 10 - 18 gün aralığında olacaktır.

b- Otel-2 konaklama türünde; Mekke'de Mescid-i Harama en fazla 1000 metre mesafede, Medine'de ise Merkeziye'de bulunan yıldızlı ve 2 öğün açık büfe yemek hizmeti veren otellerde konaklama yaptırılacak olup hac süresi uçak programına uygun olarak 14 - 25 gün aralığında olacaktır. Konaklamalar 2 veya 3 kişilik odalarda yaptırılacaktır. Otel konaklama türlerinde (Otel 1 / Otel 2) otel ve oda kapasitesi sınırlı olup kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları otel ve oda yeterlilik durumuna göre yapılacaktır.

Hac fiyatları 2020 ne kadar? Hac otel ücretleri nedir?

KİŞİ BAŞI ÜCRET (Suudi Arabistan Riyali- SAR)

Oda Tercihli Konaklama Türü İçin 2 kişilik odalar 20.700 SAR, 3 kişilik odalar için 18.400 SAR ve 4 kişilik odalar 16.400 SAR olarak belirlenmiştir.

Otel tercihli konaklama türü için iki tercih bulunmaktadır. Otel-1 tercihli konaklama ve Otel-2 tercihli konaklama olarak belirlenmiştir.

Otel-1 Tercihli Konaklama Türü İçin 2 kişilik odalar 43.950 SAR, 3 kişilik odalar 41 000 SAR olarak belirlenmiştir.

Otel-2 Tercihli Konaklama Türü İçin 2 kişilik odalar 30.750 SAR, 3 kişilik odalar 27.500 SAR olarak belirlenmiştir.

BEBEK VE ÇOCUK HAC ÜCRETLERİ

2 yaşına kadar olan bebekler için 4.600 SAR,

3 ile 6 yaş arası çocuklar için Oda tercihli olanlar için 12.000 SAR, Otel-1 tercihli olanlar için 20.350 SAR, Otel-2 tercihli olanlar için 15.560 SAR şeklinde belirlenmiştir.

7 ile 12 yaş arası çocuklar için Oda tercihli çocuklar için 13.450 SAR,

Otel-1 tercihli olanlar için 28.600 SAR, Otel-2 tercihli olanlar için 20.000 SAR olarak belirlenmiştir.

Hac fiyatları 2020 ne kadar? Hac otel ücretleri nedir? ile ilgili etiketler Hac 2020 fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.