Hac 2020 olacak mı? Hac bu sene var mı?

Hac bu sene olacak mı sorusu Hac hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya devam ediyor. Suudi Arabistan koronavirüs salgını nedeniyle ziyaretleri sınırlı sayıda tutacağını açıkladı. Müslümanlar için en önemli ibadetlerden biri olan Hac bu sene yapılacak mı merak ediliyor. İşte Hac 2020 hakkında detaylar...

Hac bu sene olacak mı sorusu müslümanlar tarafından merak ediliyor. Suudi Arabistan bu yıl Hac ziyaretlerini sınırlı sayıda tutacağını açıkladı. Koronavirüs salgını nedeniyle Hac ziyaretleri de riskli durumda. Peki Hac 2020 olacak mı, Hac bu sene olacak mı? İşte yanıtı...


HAC 2020 BU SENE OLACAK MI? HAC BU SENE YAPILACAK MI?

Hac ibadetinin bu sene yapılıp yapılmayacağı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi Detaylar gelince haberimize eklenecektir.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN HAC AÇIKLAMASI!

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınından dolayı bu sene hac ibadetini sembolik olarak yapılacağını duyurdu.

Hac 2020 olacak mı? Hac bu sene var mı?

Reuters haber ajansında alınan bilgilere göre, Covid-19 nedeniyle ek sağlık kontrollerinin yürürlüğe sokulacağını, tekrar hac görevini yerine getirmek isteyenlerin ülkeye kabul edilmeyeceğini aktardı. Yetkililer ayrıca temmuz ayında yapılacak hac için ziyaretçi sayısının "sembolik" seviyede tutulacağını da belirtti.


Suudi Arabistan Müslümanlardan mart ayında, hac ve umre planlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya almalarını istemişti.

Yetkililer ayrıca haccın bu sene iptalinin de Riyad yönetiminin gündeminde olduğunu belirtiyor. Petrol fiyatlarındaki düşük seyir ve Covid-19 nedeniyle ekonomik daralma yaşayacak ülke her sene hac turizminden ortalama 12 milyar dolar gelir elde ediyor.

Hac 2020 olacak mı? Hac bu sene var mı? ile ilgili etiketler Hac Suudi Arabistan hac bu sene olacak mı hac 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.