Habertürk'te Hilal Kaplan sansürü

Önceki gün Habertürk TV canlı yayınına bağlanan Sabah yazarı Hilal Kaplan, kanala 'FETÖ'cülük' suçlamasında bulundu. Program moderatörü Hülya Hökenek ve konuklardan gazeteci İsmail Saymaz ile tartışan Kaplan, yayından alındı. Türkiye'nin gündemine oturan o programın tekrarı ise kanal tarafından yayınlanmadı.

Hülya Hökenek'in sunumuyla Habertürk ekranlarında yayınlanan Enine Boyuna isimli programda önceki gün 'FETÖ - PKK' kavgası çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın kendisi hakkında söylediği sözler üzerine yayına bağlanan Sabah yazarı Hilal Kaplan, kanal ve çalışanlarına FETÖ'cülük suçlamasında bulunurken, sunucu Hülya Hökenek'e de "Siz, Öcalan'la Beyrut'ta Fatih Altaylı'yı röportaj yapmaya götüren kişisiniz." diyerek yüklendi.

HİLAL KAPLAN YAYINDAN ALINDI

Daha sonra Hilal Kaplan'ı yayından alan Hülya Hökenek, bu yapılanın gazetecilik değil itibar suikastı olduğunu söyledi.

Hökenek, "Kişileri ve kurumu hedef alarak itibar suikastı yapıyorsunuz. Hilal Hanım, siz cevap hakkı sınırlarını aştınız. Size çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Habertürk'te Hilal Kaplan sansürü

İSMAİL SAYMAZ: FETULLAH GÜLEN İÇİN ŞİİR YAZMIŞ KADIN

Hilal Kaplan'ın yayından alınmasından sonra konuşan Sözcü yazarı İsmail Saymaz ise şu ifadeleri kullandı:

"Hilal Kaplan çözüm sürecinde poşu bağlayıp, süreç bitince asker postalı giymiş bir kadın. Hilal Kaplan, Taraf gazetesinin tetikçisidir. Ben bu stüdyolarda cemaatçilerin yüzüne konuşurken gıkını çıkaramıyordu. Ben İlhan Cihaner'i, Hanefi Avcı'yı yazdığımda cemaatin bulunduğu gazeteden bana ateş ediyordu. Hilal Kaplan kim olabilir? Kaplan, Fethullah Gülen için şiir yazmış bir kadın. Şimdi utanmadan o geçmişini sileceğini zannediyor. PKK'yla ilgili övgü dolu tweet'leri Twitter'da cirit atıyor"

KAPLAN TWİTTER'DAN YÜKLENDİ: CEVAP HAKKIMI KULLANDIRMADILAR

Yayından alındıktan sonra Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Hilal Kaplan, cevap hakkının kullandırılmadığını ve daha anlatacak çok şeyinin olduğunu yazdı.

Kendisine söylenenlere YouTube kanalından cevap vereceğini belirten Kalan, yasal hakkını da kullanacağını belirterek "Bu sayfa kapanmadı" dedi

Habertürk'te Hilal Kaplan sansürü - Resim : 2

HABERTÜRK TEKRAR YAYINI YAYINLAMADI

Öte yandan her programın tekrarını geceleri yayınlayan HaberTürk o programın tekrarını yayınlamadı. Kaplan'ın paylaşımının altına yorum yazan bir kişi "Habertürk gece tekrar yayını kaldırdı" ifadesini kullandı.

TİVİBU'DAKİ TEKRAR İZLE SEÇENEĞİNDE DE BAŞKA PROGRAM YER ALDI

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise "Dün Habertürk'te Enine Boyuna programında Hilal Kaplan, Hülya Hökenek ve diğerlerinin maskesi düşünce Tivibu^daki tekrar izle seçeneğine Habertürk dünkü yayını değil bir başka Enine Boyuna programı koydurmuş" diye konuştu.

Habertürk'te Hilal Kaplan sansürü - Resim : 3

Habertürk'te Hilal Kaplan sansürü ile ilgili etiketler İsmail Saymaz Habertürk Hilal Kaplan FETÖ PKK canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.