Habertürk'te herkesin kafası karışık! Fatih Altaylı, Bakan Akar'ı yanlış bilgilerle eleştirdi... Ersoy, "O öyle değil" dedi...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 3 gün önce AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Akar'ın "Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz." sözlerini yanlış bilgilerle eleştirdi. "Türk vatandaşlarının oylarıyla seçilip, Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak da neyin nesi." diyen Altaylı'yı ise Habertürk'ün bir diğer yazarı Mehmet Akif Ersoy "Şayet bu yapılmasa güvenlik endişesiyle bir 5 milyon daha sınırlarımıza yüklenebilir." sözleriyle eleştirdi.

3 gün önce AA Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Biz Türkiye'de ve Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz."sözleri Habertürk yazarlarını karşı karşıya getirdi. 

ALTAYLI: SURİYELİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK DA NEYİN NESİ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Türk vatandaşlarının oylarıyla seçilip, Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak da neyin nesi.” derken Habertürk'ün bir başka yazarı Mehmet Akif Ersoy, Twitter hesabından 'O öyle değil' minvalinde bir paylaşım yayınladı. 

ERSOY: BU YAPILMAZSA 5 MİLYON DAHA SINIRLARIMIZA YÜKLENEBİLİR

Ersoy, "Türkiye’nin sınırlarının ötesindeki “Suriyelilerin hayatlarını kolaylaştırması” can ve mal güvenlikleri, hastane, okul ve ihtiyaçlarını sağlamak noktasında kritik bir faaliyet. Şayet bu yapılmasa güvenlik endişesiyle bir 5 milyon daha sınırlarımıza yüklenebilir. " diyerek şu ifadeleri kullandı:

"TÜRKİYE'NİN TUTUMU TAKDİRE ŞAYAN"

"Sn. Hulusi Akar’ın AA Editör Masası’ndaki açıklaması bu açıdan değerlendirilmelidir… TSK’nın ve genel olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konudaki tutumu hem milli güvenliğimiz açısından hem de insani açıdan takdire şayandır."

Fatih Altaylı'nın 3 Ağustos tarihli yazısı ise şöyle:

Türklerin hayatını kim kolaylaştıracak!
İktidarın artık oyu Suriyelilerden beklediği daha açık ve net itiraf edilemezdi.
Milli Savunma Bakanı emekli orgeneral ve eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar şöyle demiş:
“Biz Türkiye ve Suriye’de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz.”
Okuyunca gözlerime inanamadım.
“Yok canım dememiştir” dedim.
“Bu muhalif basın da çok ama çok kötü niyetli. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı böyle bir lakırdı etmez” diye düşündüm.
“Onca devlet görevinde bulunmuş, onca yüksek rütbe ve makamı işgal etmiş birisinden bu söz çıkmamıştır” diye inanmak istedim.
Bu yüzden de bir Bakan’ı karalamak için maksatlı haber yapan muhalif basına değil, devletin resmi kaynaklarına yöneldim.
Açtım Anadolu Ajansı'nı.
İnanamadım.
Demiş.
Hem de Anadolu Ajansı’nın editör masasına konuk olmuş, orada söylemiş.
Yine inanmadım.
“Anadolu Ajansı'nı hacklemiş olabilirler” dedim.
İktidarın bir başka güvenilir haber kaynağına yöneldim.
TRT Haber’e baktım.
Aaaa.
Vallahi de demiş, billahi de demiş.
Tam “Türk vatandaşlarının oylarıyla seçilip, Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak da neyin nesi. Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmak uğruna bizim hayatlarımızı perişan ettiniz” diye yazacaktım ki, hatırladım.
Zaten seçilmedi.
Atandı.
O atamayı yapanlar, inşallah yarın öbür gün “Zaten o da, o makama liyakatle gelmemişti” demezler.

İşte AA Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Akar'ın açıklamarı:

"Biz Türkiye'de ve Suriye'de 9 milyon Suriyeli kardeşimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Onlarla beraber yaşıyoruz. Onlara destek sağlıyoruz ve dolayısıyla bu sağlanan desteğin görülmesi lazım. Bunun kıymetinin bilinmesi lazım. Yaptığımız çalışma sadece kendimiz için değil, aynı zamanda Suriye'nin, Irak'ın, bölgenin güvenliği bakımından; ilaveten, Avrupa'nın, NATO'nun, Avrupa Birliği'nin güvenliği bakımından da çok değerli ve önemli olduğunu herkesin görmesi lazım."

 

 

 

 

Habertürk'te herkesin kafası karışık! Fatih Altaylı, Bakan Akar'ı yanlış bilgilerle eleştirdi... Ersoy, "O öyle değil" dedi... ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Habertürk Mehmet Akif Ersoy Hulusi Akar Suriyeli Bakan Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.