Habertürk'te Hadi Özışık ile Bülent Aydemir'in "provokatör" kavgası!

Habertürk'te yayınlanan Para Gündem programında bu sabah deprem konusu konuşulurken gazeteci Hadi Özışık ile Habertürk TV Ankara Temsilci Bülent Aydemir arasında tartışma yaşandı. Özışık, Aydemir'in Elazığ'daki depremde belediye başkanını görmediğini söylediğini iddia etti. Bunun üzerine Bülent Aydemir, Hadi Özışık'a "Ben öyle bir ifade kullanmadım. Niye iftira atıyorsun" diye karşılık verince canlı yayında buz gibi bir hava esti.

Habertürk TV bir süredir yayın politikasındaki ani değişiklik ve iktidara yönelik muhalif yayınları ile dikkat çekiyor.

Ciner Holding bünyesinde bulunan Habertürk TV'nin patronu Turgay Ciner'in bir süre önce Türkiye'yi terk ettiği ve İngiltere'ye yerleştiği biliniyor. Diğer yandan, Ciner Medya Grubu, Kenan Tekdağ yönetimindeki Habertürk'ün bünyesine FETÖ'cülerin sızmasına göz yumulması nedeniyle de eleştirilerin hedefi olmuş ve iktidar ile karşı karşıya gelmişti.

Habertürk TV'de son dönemde yaşanan bu ani yayın politikası değişikliğinin nedeni izleyiciler tarafından merak edilirken, bu durum canlı yayında sert bir tartışmanın yaşanmasına da vesile oldu.

Habertürk'ün bu keskin politika değişikliğinin ekrana yansıyan başlıca isimlerinden Habertürk TV Ankara Temsilci Bülent Aydemir ile gazeteci Hadi Özışık arasında bugün canlı yayında çok şiddetli bir söz düellosu yaşandı. 

Habertürk'te Hadi Özışık ile Bülent Aydemir'in "provokatör" kavgası!

ÖZIŞIK: YAHU DEVLET ORADA

Habertürk'te sunuculuğunu Ebru Baki'nin yaptığı Para Gündem programına katılan İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık ve Habertürk TV Ankara Temsilcisi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'i deprem konusunda "siyasi tavır almakla" suçladı.

Depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğu ifade eden gazeteci Hadi Özışık, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in Kızılay konusunda yaşanan  son bağış tartışmaları nedeniyle kurumu eleştirmesi üzerine, Aydemir'i konuya "siyasi" yaklaşmakla suçladı.

Özışık, "Fakat bir takım siyasi söylemlerle yapılan işlerin üstünü örtmememiz gerekiyor. Ne yazık ki bunu hepimiz yapıyoruz. Gazeteci arkadaşlarımız da yapıyor. Bülent Aydemir'e hem tebrik hem de eleştiri... Elazığ'a kadar gidiyorsun güzel bir gazetecilik yapıyorsun. Ama döndüğünde bu ekranlarda şöyle bir ifade kullanıyorsun; 'Ben orada Elazığ Belediye Başkanı'nı görmedim.'... Yahu devlet orada!" diye konuştu.

AYDEMİR: NİYE İFTİRA ATIYORSUN

Böyle bir ifade kullanmadığı belirten Habertürk TV Ankara Temsilci Bülent Aydemir; "Burada yalan mı söyliyeyim. Gördüklerimi söylemeyeyim mi? Niye iftira atıyorsun ben böyle bi şey söylemedim diyorum" diye yanıt verdi.

ÖZIŞIK: YOK EFENDİM CESEDİ BEKLETECEKLER... BÖYLE BİR NAMUSSUZLUK OLUR MU!

Hadi Özışık (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı 'ya dönerek) "Senin çok beğendiğin Serdar Akinan gibi gidip orada bu ülkenin insanına iftira atmaz. Yok efendim gelmiş orada cesedi bekletmişler. Cumhurbaşkanı gelecek bekletecekler. Böyle bir namussuzluk olur mu ya... Kusura bakma bileceksiniz gazeteciyseniz bileceksiniz. Sen de Akinan'ın beğendiğin gazetecilerden olduğunu söyledin. Çıktı dedi ki; 'Enkazın altından çıkan cesedi beklettiler, cumhurbaşkanı gelene kadar indirmediler aşağıya'"...

AYDEMİR: SİZ BUNU PROVOKE EDİYORSUNUZ

Özışık'ın programı provoke ettiğini savunan Aydemir ise, "Ben gittim oraya görev yaptım. Vatandaşın durumunu, İçişleri bakanının yaptıklarnı hem oradaki yayınlarımda hem buradaki yayınlarımda söyledim. Takdirlerimi teşekkürlerimi vatandaşın memnuniyetini ilettim. Benim söylemediğim söz üzerine Hadi Bey zor durumda kaldı. Söylediklerinde vazgeçmek durumunda kaldı. Siz bunu provoke ediyorsunuz." ifadelerinde bulundu.

ÖZIŞIK: ÜSLUBUNA, KONUŞMANA DİKKAT ET

Bu sözlü atışmaların ardından stüdyoda gerilim iyice yükselirken Özışık, Aydemir'e, "Burada evsahibisin buraya gelen konukların tamamı misafirdir. Kimse buraya bu programları provoke etmeye gelmez. Lütfen burada üslubunla konuşmana dikkat et. O zaman ben de sana hakarette bulunayım. Ebru ile konuştuğum şey net bir şekilde ortadayken... Ben de sana mı diyeyim "provoke ediyorsun". Ayıptır bu tür ifadeler. Bu ifadeler sana yakışmıyor. Ben yanlış anladıysam söylerim" diyerek tepki gösterdi.

Bu tartışmanın ardından İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık programı terk etti.

 

 

 

Habertürk'te Hadi Özışık ile Bülent Aydemir'in "provokatör" kavgası! ile ilgili etiketler Turgay Ciner Hadi Özışık Habertürk canlı yayın bülent aydemir kenan tekdağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.