Habertürk'te Bülent Aydemir ve Kürşat Oğuz istifa etti

Ebru Baki ile Para Gündemi programından sonra Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in işten çıkarıldığı, sorumluluğu üzerine alan Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Oğuz'un görevini bıraktığı bilgisi gelmişti. Habertürk'ten gelen açıklamada iki ismin de istifa ettiği bildirildi.

Habertürk'te yayınlanan "Ebru Baki ile Para Gündem" programı sonrasında,  MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği kanalın Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in işine son verildi. Bunun üzerine Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz'un istifa ettiği belirtildi.

Gazeteciler.com'un edindiği bilgilere göre; Habertürk'te yayınlanan Ebru Baki ile Para Gündem programı sonrası Bülent Aydemir'in işten çıkarılmasının ardından bir gelişme daha yaşandı. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz, sorumluluğu üzerine alarak istifa etti.

Akşam saatlerinde Habertürk'ten yapılan açıklamada Aydemir ve Oğuz'un istifa ettiği, Ankara Temsilciliği görevine, Show TV Ankara Temsilciliği görevini yürüten Sibel Demirci Erdem'in getirildiğini duyurdu.

 

HABERTÜRK'TE NE OLDU?

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin açıkladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifinin konuşulduğu Habertürk'teki programın sunucusu Ebru Baki'yi hedef almıştı. Yönter Twitter'dan, "Habertürk'te art niyetli Ebru Baki'ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver'in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP'ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir. Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur. Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!" paylaşımında bulundu.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, canlı yayında yaptığı açıklamada Yönter'in sözlerini "aynen iade ettiğini" söyleyerek, "Son zamanlarda bir alışkanlık başladı böyle gazetecilere, hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda ayar veren, hedef gösteren açıklamalar. Bu ifadeleri, aynen ölçüsüyle ne bir eksik ne bir fazla, Ulvi Bey'e iade ediyorum. Gazetecileri hedef gösteren böyle açıklamaları kabul etmiyorum. Benzer şeyler geçmişte benim de başıma geldi. Bana sahip çıkan kimse olmadı. Bizim sahibimiz belli zaten, yüce Allah. Senin sahip çıkılmaya ihtiyacın yok ama şunu söylemek istiyorum. Bunu misliyle iade ediyorum" dedi. Aydemir'in sözlerini Ebru Baki, "Evet sahip çıkılmaya hiç ihtiyacım yok, onun dışında verilecek bir cevap yok. Sana çok teşekkür ederim ama açmak istediğim bir konu değil. Çünkü bu üslupla mücadele etmek çok zor" diye devam ettirdi.

Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kişisel Twitter hesabında "Habertürk TV izlemiyorum" paylaşımında bulundu.

 

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayla ilgili açıklama yapan Habertürk kanalı, Aydemir ve Oğuz'un istifa ettiğini duyurdu. Habertürk'ün açıklaması şöyle: "Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in istifasıyla boşalan Ankara Temsilciliği görevine, mevcut görevi uhdesinde kalmak kaydıyla, Show TV Ankara Temsilciliği görevini yürüten Sibel Demirci Erdem atanmıştır. Habertürk TV ve Show TV Ankara Temsilciliklerinin birleşmesiyle oluşan yeni yapıda Fevzi Çakır'da Ankara Temsilci Yardımcısı olarak atanmıştır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Kürşad Oğuz bugün itibariyle istifa suretiyle Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılmıştır. Kendisine bugüne kadar olan çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonra da başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz."

Habertürk'te Bülent Aydemir ve Kürşat Oğuz istifa etti ile ilgili etiketler Habertürk bülent aydemir kürşat oğuz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.