"RTÜK Meclis TV'yi de mi cezalandıracak?"

Habertürk yazarları, RTÜK'ün orantısız cezasına bugün köşe yazılarıyla isyan etti. En çarpıcı yorumu ise, ''RTÜK daha sert sözlerin sarf edildiği Meclis TV'yi de mi yasaklayacak'' diyen Muharrem Sarıkaya kaleme aldı. İşte o tepkilerden öne çıkanlar...

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Habertürk’te katıldığı programdaki ''Devletin ordusu Katar'a satıldı'' sözleri büyük tepki çekmiş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), söz konusu ifadelere yer verdiği gerekçesiyle kanala 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulamıştı.

Orantısız cezaya Habertürk yazarları bugünkü köşelerinden isyan etti. 

İşte o tepkilerden öne çıkanlar;

*Fatih Altaylı

FETÖ olsa bu kararı alırdı

"RTÜK ne yapıyor!

AB Zirvesi öncesi, sanki Türkiye’yi iyiden iyiye zor duruma düşürmek istermiş gibi, ana muhalefet partisi temsilcisinin sözlerinden dolayı yayıncı kuruluşa “gözdağı” gibi ceza veriyor.

Program yöneticisinin ısrarlı karşı çıkışına ve konuğun sözünü düzeltmesini talep etmesine rağmen en üst dereceden yayıncıya ceza veriyor.

Bu kesinlikle “Muhalefete söz verirseniz, onların sözlerinden sizi sorumlu tutarım” diyerek muhalefeti ekranlardan uzak tutma çabası olarak görülecek, öyle okunacaktır.

Bu Türkiye’yi zor duruma düşürmek için alınmış bir karardır.

RTÜK FETÖ’cüdür diyemem ama böyle bir kararı ancak ve ancak Türkiye’yi karalamak isteyen FETÖ’cüleri sevindirir."

*Muharrem Sarıkaya

Reforma RTÜK’ten başlansın

"Nitekim bugün parlamentoda da benzer tartışmaların çok daha ağırı yapılıyor; Meclis TV de hepsini canlı olarak yayınlıyor.

Şimdi RTÜK ne yapacak Meclis TV’ye de bundan dolayı ceza mı kesecek; oturumu yöneten Başkanvekiline kürsüye çıkma cezası mı uygulayacak?

Söylediğinde bir suç, tazminat konusu varsa mahkemeler açık."

*Sevilay Yılman

RTÜK’ün amacı ne? Ayar çekmek mi?

"En deneyimsiz yargıcın önüne konulsa ve programın o bölümünü izlese; “Yok artık! El insaf!” diyeceği besbelli bu cezayla kime ne mesaj verilmeye çalışılıyor?

Çok açık ve net soruyorum buradan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve üyelerine…"

*Nagehan Alçı

Ali Mahir Başarır portresi ve RTÜK’ün bize yaptığı haksızlık

"Arkadaşımız Eren, Mahir Başarır’ın söylediklerinden rahatsız oldu ve yayın arasından sonra da Ali Mahir’den sözlerini geri almasını istedi.

Yani Habertürk TV kurumunu temsil eden moderatör bu sözlere karşı tavır aldı.

Buna rağmen sanki Habertürk o sözleri CHP PM üyesi Mahir Başarır’a söyletmiş gibi RTÜK’ün aşırı sert ceza vermesini hiç adil bulmuyorum.

Başka bazı kanallarda yorumcuların saçmalıklarına moderatör de katıldığı halde bu kadar sert ceza yazılmadı RTÜK tarafından."

*Kübra Par

Habertürk TV özgür, bağımsız ve tarafsız olduğu için cezalandırıldı!

"CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Gerçek Fikri Ne programında kullandığı ifadeler nedeniyle RTÜK'ün kanalımıza 5 kez program durdurma ve idari para cezası vermesi karşısında büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaşadım.

Başta Habertürk TV izleyicileri olmak üzere tüm halkımız bilmeli ki aslında bu ceza Türkiye demokrasisine verilmiş bir cezadır."

"RTÜK Meclis TV'yi de mi cezalandıracak?" ile ilgili etiketler RTÜK Habertürk canlı yayın CHP Katar Fatih Altaylı köşe yazısı Ali Mahir Başarır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.