İşçiler 3900 TL istedi, o ise "Asgari ücret 5 bin lira olmalı" dedi!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez toplandı. İşçi temsilcileri asgari ücret için 3900 lira talep etti. Ancak Habertürk ekonomi yazarı Abdurrahman Yıldırım, asgari ücretin 5 bin lira olması gerektiğini savundu

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret belirleme çalışmalarında süreç devam ediyor.

Bugün, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü kez toplandı.

İşveren kesimi asgari ücretin 3100 TL olmasını istedi, TÜRK-İŞ ise asgari ücret için 3900 lira teklif etti. 3'üncü toplantıdan da karar çıkmazken, nihai rakam için gözler 4'üncü zirveye çevrildi.

Diğer yandan Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugün köşesinde asgari ücret konusundaki beklenti ve mesajları masaya yatırdı.

Her yıl yeniden belirlenen asgari ücretin son aylarda artan enflasyon ve döviz kurları nedeniyle çok daha önemli hale geldiğini belirten Yıldırım, "Dört gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücretin 4 bin liranın altına düşmemesini istediği aktarıldı. Eğer bu isteğe uyulursa asgari ücrete yüzde 41.5’luk zam yapılacak. Son 10 yılın en büyük zammı olacak." dedi.

Bu oranın beklenen enflasyonun da üzerinde olduğunu belirten Habertürk yazarı şöyle devam etti;

"Ancak bu yıl uğranan kaybı karşılamaya telafi etmeye yetmeyecek. 4 bin liranın, aralık ayı kuru üzerinden 294 dolar ettiğini ekleyelim. Yıla başlarken 382 dolar olan asgari ücret kur artışı nedeniyle yıl biterken 88 dolar veya yüzde 23 düşüyor.

Yani yılın başında ücretin en azından geçen seneki gibi 382 dolar karşılığı TL’ye çıkarılması yoluna gidilmeli. Aralık ayı ortalama kur üzerinden gidersek 382 dolarlık asgari ücretin TL karşılığı 5.200 TL’ye denk gelir. Bu da asgari ücreti 2.374 lira veya yüzde 84 oranında artırmak demek."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

 

İşçiler 3900 TL istedi, o ise "Asgari ücret 5 bin lira olmalı" dedi! ile ilgili etiketler asgari ücret TÜRK-İŞ İşçi işveren
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.