Habertürk muhabirine MİT kumpası davasından hapis

FETÖ'nün MİT kumpası davasında ceza alan isimlerden biri, daha önce Habertürk'te muhabir olarak çalışan Mustafa Gökkılıç oldu. Gökkılıç'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ceza alması dikkat çekti.

FETÖ'nün 2012 yılında düzenlediği MİT kumpası için açılan davada mahkeme kararını açıkladı. Açıklanan kararda aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Yurt Atayün'ün de bulunduğu 10 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan 5 sanık için ise değişen oranlarda hapis cezası verildi.

HABERTÜRK MUHABİRİ DE CEZA ALDI

MİT kumpası davasında ceza alan sanıklardan biri ise örgütün medya yapılanması açısından dikkat çekiciydi. Daha önce Habertürk'te muhabir olarak çalışan Mustafa Gökkılıç'a "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Habertürk muhabirine MİT kumpası davasından hapis

MEDYADA FETÖ İZLERİ

Diğer yandan, MİT kumpası davasında ceza alan Mustafa Gökkılıç, Habertürk'te çalışan ve adı FETÖ soruşturmalarında geçen ilk gazeteci değil... 15 Temmuz darbe girişimin kritik isimlerinden biri olan ve yurt dışında firari olan Adil Öksüz'ün kaçırılmasıyla ilgili olduğu gerekçesiyle tutuklanan Habertürk'ün eski Ankara temsilcisi ve Öksüz'ün bacanağı Erdal Şen, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı.

MEDYA YAPILANMASI İDDİANAMESİNDE HABERTÜRK'ÜN DE ADI VAR

FETÖ'nün medya yapılanması ile ilgili görülen davanın iddianamesinde de 17/25 Aralık darbe girişiminden Zaman gazetesinden Habertürk'e geçen isimlerin haberdar olduğu belirtilmişti.

Sabah gazetesinden Kenan Kıran'ın 2017 yılında yazdığı haberde şu ifadeler yer almıştı:

"FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin iddianamede, 17 Aralık darbe girişiminin Zaman'da çalışırken Habertürk TV'ye geçen ve yönetici olarak çalışan gazeteciler tarafından önceden bilindiğine dikkat çekildi. İddianamede; Yayın Koordinatörü Oğuz Usluer, Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Kılıç ile Haber Müdürü Cuma Ulus'un, 17 Aralık günü alışılmışın aksine saat 07.00'de kanala geldiği ve 17 Aralık'la ilgili polis fezlekesi üzerinde çalıştıklarına yönelik tanık ifadeleri yer alıyor."

Ayrıca
, dönemin Habertürk TV Yayın Koordinatörü Oğuz Usluer, Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Kılıç ile Haber Müdürü Cuma Ulus da FETÖ'den tutuklanmıştı.

Tüm bu gelişmeler, gazeteci Kenan Kıran'ın 2018 yılında yaptığı bir yorumu getirdi. Kıran, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Habertürk gazetesi ve Habertürk TV’de çalışan ve FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle tutuklanan gazeteci sayısı artıyor. Zaman gazetesinden sonra ikinci sırada Habertürk var" ifadelerini kullanmıştı.

Habertürk muhabirine MİT kumpası davasından hapis ile ilgili etiketler Habertürk FETÖ hapis mustafa gökkılıç mit kumpası davası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.