Haber sitelerine gönderilen erişim engeli kararlarından bazıları sahte çıktı

Haber sitelerine gönderilen 'sahte erişim engeli kararları' sosyal medyada deşifre oldu.. Ortada çok ciddi bir sahtekarlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, bu ve benzeri sahte kararların kimlere gönderildiğini ve kaç haberin kaldırıldığını bilmediklerini belirtti.

Türkiye'de yayın yapan haber sitelerine sahte erişim engeli gönderildiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Diken ve Gazete Duvar adlı haber sitelerine gönderilen 'sahte erişim engeli kararlarını' sosyal medyada deşifre etti.

Prof. Dr. Akdeniz'in Twitter üzerinden paylaştığı 'sahte belgeler', 4 Haziran'da Gazete Duvar'da yayımlanan 'Dayıdan yeğene dava: Süper asker ilacı ile dolandırıcılık' başlıklı haber ile 9 Ağustos'ta Diken'de çıkan ‘Keskin Holding’in 30 villası icra yoluyla satılacak’ başlıklı haberlerin kaldırılması için düzenlenmiş.

Bakırköy 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nden gönderildiği belirtilen her iki kararın da hakim Esma Canıbeyaz Şengül tarafından alındığı görüldüğünü ancak Bakırköy Adliyesi’nde bu isimde bir hakim bulunmadığını belirten Akdeniz, her iki belgede bulunan karar sayılarının da aynı olduğuna dikkat çekti.

 

Prof. Dr. Akdeniz şu açıklamaları yaptı: "Sayın Hakim Esma Canıbeyaz Şengül halen Gaziosmanpasa Sulh Ceza Hakimliğinde görevli bir hakim. Bu sahte kararlarda ismi geçen katip de Gaziosmanpasa Sulh Ceza Hakimliğinde görevli. Diken'e gönderilen SAHTE kararın SAHTE tebligat zarfı da var. Bu sahte zarfın üstündeki PTT takip numarası sorgulandığı zaman gönderenin Gaziosmanpasa 3. Sulh Ceza Hakimliği olduğu anlaşılıyor. Fakat SAHTE zarf üstünde Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği yazıyor. Asıl BOMBA ise Duvar'ın şikayetine istinaden İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı TAKİPSİZLİK kararı verdi! Neymiş efendim, bahse konu kararın aslı yokmuş!!!! "Aslı olmadığı için resmi belgede sahtecilik" olmazmış diyerek soruşturmaya gerek görmemiş."

Ortada çok ciddi bir sahtekarlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Akdeniz, bu ve benzeri sahte kararların kimlere gönderildiğini ve kaç haberin kaldırıldığını bilmediklerini de sözlerine ekledi.

Haber sitelerine gönderilen erişim engeli kararlarından bazıları sahte çıktı ile ilgili etiketler haber siteleri sahte erişim engeli kararı Prof. Dr. Yaman Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.