Haber Global'in görüntüsüne 'montaj' dediler!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun VIP'den geçişine izin verilmediği gerekçesiyle Ordu Valisi'ne yönelik hakaret içeren ifadeler kullanması büyük tartışma yarattı.

Ekrem İmamoğlu'nun valiye "it" dediği yönünde tutanak tutulurken bu anlar kameralara da yansıdı. Ortaya çıkan ilk görüntüler tartışmaları daha da alevlendirirken, İmamoğlu'nun "it" demediği yönünde iddialar da ortaya atıldı.

Ancak dün Haber Global'in yayınladığı ve yeniden gündeme gelen görüntüler o tartışmaya son noktayı koydu.

Görüntüler İmamoğlu'nun Ordu Valisi'ne "it" dediğini net şekilde ortaya koydu. Böylelikle CHP adayının tartışmanın ilk gününden itibaren neden "it" demediğini ne şekilde ortaya koymak yerine, dolambaçlı ifadeler kullandığını da gözler önüne sermiş oldu.

Diğer yandan, Haber Global'in görüntüleriyle ilgili bir başka "polemik" daha gündeme geldi.

Sosyal medyada kimliği belirsiz bazı anonim hesaplardan görüntülerin montaj olduğuna yönelik iddialar ortaya atıldı.

Attila @Attila08260413 kullanıcı isimli Twitter kullanıcısı, "Adobe Audition, Audacity gibi herhangi bir ses programına videonun seslerini yükleyin ve ilgili alana yeteri kadar zoom yapın, kendiniz de görürsünüz zaten grafikteki farkları" ifadelerini kulladı.

Anonim şahsın bu beyanlarını ciddiye alan bazı medya kuruluşları ise "bilgisayar uzmanı" olarak gördükleri şahsın iddialarını "Ses grafiklerinden, Ekrem İmamoğlu’nun sesine nasıl montaj yapıldığını ispatladı." şeklinde kamuoyuna sundu!

HABER GLOBAL YÖNETİMİ: DELİ SAÇMASI

Suçlamaların muhatabı olan Haber Global yönetimi ise "montaj" iddiasını net şekilde reddetti.

"Deli saçması" olarak gördükler bu iddiaya cevap verme gereği bile hissetmediklerini SuperHaber'e açıklayan kanal yöneticileri, konuyla ilgili, "Böyle saçmalık görmedik, herkes duymak istediğini duyuyor" değerlendirmesinde bulundu. / SuperHaber

 

 

 

 

 

Haber Global'in görüntüsüne 'montaj' dediler! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Vali
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.