Hababam Sınıfı'nın Akil Hocası Akil Öztuna'nın kızı ünlü oyuncu çıktı

Hababam Sınıfı'nda Akil Hoca'yı Canlandırdı. Tosun Paşa filminde ise Tellioğlu Ailesi'nin reisi oldu. Oyuncu Akil Öztuna Türk sinemasının en özel oyuncularından biriydi. Başarılı tiyatrocunun kızı da ünlü oyuncu çıktı.

Sinemamazın önemli isimlerinden Akil Öztuna canlandırdığı karakterler ile bir döneme imzasını atmıştı. 1976 yapımı Tosun Paşa filmindeki Tellioğlu Ailesi'nin Reisi'ni hatırlıyor olacaksınız. O filmle aynı dönemde çekilen Hababam Sınıfı'ndaki felsefe hocasını da. İşte Akil Öztuna'nın ünlü oyuncu kızı...

AKİL HOCA'NIN KIZI ÜNLÜ OYUNCU AYTAÇ ÖZTUNA

Aytaç Öztuna 1950 doğumludur.

TÖS'de (Türkiye Öğretmenler Sendikası) Maksim Gorki'nin "Ayaktakımı Arasında" isimli oyunu ile tiyatroya başladı. Dans eğitimi aldı. Ve ardından Genar, Arena, Hasan Taşdelen, Türk Yazarları Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Muammer Karaca, Devekuşu Kabare, İstanbul Sanat, Küçük Sahne (Sadri Alışık), İtalyan Kültür Merkezi bünyesinde birçok oyunda rol aldı. Oyuncu Akil Öztuna'nın kızıdır.

Aytaç Öztuna – MUBI'de Filmler, Listeler ve Bio

Oynadığı filmler

Sen Türkülerini Söyle
Sende Yüreğinde Sevgiye Yer Aç
Biri ve Diğerleri
Güzelim
Sivri Akıllılar
Caferin Çilesi
Milyarder
Kadife Büyük Ana

KO? Aytaç Öztuna kimin oyuncusu?

,
Oynadığı diziler

Umutsuz Ev Kadınları - Cahide - 2012-
Binbir Gece
Bizim Sınıf Evdekiler
Giyim Kuşam Dünyası
Bugünün Saraylısı
Perihan Abla
Şehnaz Tango

AKİL ÖZTUNA NASfIL ÖLDÜ?

Tosun Paşa filminde Tellioğlu Ailesi'nin reisini canlandıran Akil Öztuna, filmin çekimlerinde deveden düşerek hastaneye kaldırılmıştı. İç kanama geçirdiği belirlenen Akil Öztuna hayatını bu şekilde kaybetti.

Hababam Sınıfı'nın Akil Hocası Akil Öztuna'nın kızı ünlü oyuncu çıktı ile ilgili etiketler oyuncu aytaç öztuna hababam sınıfı tosun paşa akil öztuna
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.