Hababam Sınıfı hangi okulda çekildi?

Hababam Sınıfı hangi okulda çekildi merak ediliyor. Türk sinemasının unutulmaz film serisi Hababam Sınıfı bu akşam TV'de ekrana gelecek. İzleyenler, Hababam Sınıfı'nın nerede ve hangi okulda çekildiğini araştırmaya başladı.

Hababam Sınıfı hangi okulda çekildi sorusunun yanıtı haberimizde. Kadrosunda Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan gibi dev aktörlerin yer aldığı Türk Sinemasının kült filmi Hababam Sınıfı nerede çekildi?

HABABAM SINIFI HANGİ OKULDA ÇEKİLDİ?

Hababam Sınıfı hikayesinin geçtiği, Özel Çamlıca Lisesi olarak filmde yer alan mekan aslında bir okul değil. Üsküdar’da Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı film için mekan olarak kullanılmıştır. Adile Sultan Kasrı, Sultan Abdülaziz tarafından Paris Saint-Barbe Mimarlık bölümünden mezun olan Nigoğos Amira Balyan veya kısa ismiyle Nigoğos Bey’e kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında inşa ettirilmiştir. Kasrın birinci ve ikinci katlarında büyük ve orta sofa – salon yer alır. Girişler, birinci ve ikinci katlarda sahanlığa açılır. Şu anda öğretmenevi olarak kullanılan kasrın odalarından bir tanesi Hababam Sınıfı müzesi olarak düzenlenmiştir.

Hababam Sınıfı filminde kimler oynuyor?

Hababam Sınıfı filmi Türk sinemasına damga vurmuş birçok ünlü yıldızı bünyesinde barındırıyor. Filmde oynayan karakterler lakaplarıyla da özdeşleşmiştir. Hababam Sınıfı filmi oyuncu kadrosunda; Kel Mahmut – Münir Özkul, Hafize Ana – Adile Naşit, İnek Şaban – Kemal Sunal, Güdük Necmi – Halit Akçatepe, Damat Ferit – Tarık Akan, Badi Ekrem – Şener Şen gibi oyuncular bulunuyor. Bunların yanında Türk tiyatrosuna hizmetleri bulunan kaliteli oyuncular da Hababam Sınıfı kadrosunda yer almışlardır.

Hababam Sınıfı hangi okulda çekildi? ile ilgili etiketler Sinema hababam sınıfı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.