Mazepin'den boşalan Haas koltuğunun sahibi belli oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Rus sporcuların da ambargolardan nasibini almıştı. Bunun etkisiyle Formula 1'de mücadele eden Nikita Mazepin'den boşalan Haas koltuğunun yeni sahibi belli oldu.

Amerikalı Formula 1 (F1) takımı Haas, daha önce de kendileri adına yarışan Danimarkalı Kevin Magnussen ile anlaşma sağladıklarını duyurdu. Takım ayrıca Magnussen'in yeni aracı ilk kez Bahreyn'de gerçekleştirilecek olan sezon öncesi testlerinde kullanacağını açıkladı. Magnussen'e testlerde bu sezon takım arkadaşı olacak olan Mick Schumacher ve Pietro Fittipaldi eşlik edecek.

Kariyerinde 119 kez piste çıkan 29 yaşındaki Danimarkalı yarışçı 2017 ve 2020 yılları arasında Haas adına yarışmıştı.

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya resmen saldırmasıyla başlayan yaptırımlar sonucu Rus sporcular ve takımlar ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı. Bunun en büyük örneğini yaşayanlardan biri de Nikita Mazepin oldu. Zira Haas, hem genç pilotun sponsoru olan Uralkali'yle hem de kendisiyle olan sözleşmeleri iptal etmişti. 

Mazepin'den boşalan Haas koltuğunun sahibi belli oldu ile ilgili etiketler Formula 1 haas kevin magnussen f1 mazepin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.