"Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün CHP'deydi. Kılıçdaroğlu ile anayasa çalışmaları ekseninde görüşen Destici bir soru üzerine öyle bir cevap verdi ki, anlayan için çok netti. Destici, Gara'yla ilgili bir soru üzerine 'Bazı sorular var kamuoyu önünde, basın önünde sorulur. Bazı sorular da devletin ilgili kişi ve kurumlarına kapalı bir şekilde sorulur." ardından da Meclisteki HDP'lileri hatırlatıp, "Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan" ifadelerini kullandı.

Gara'da rehin tuttukları 13 vatandaşımızı şehit eden PKK terör örgütünün adını anmaktan kaçınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan operasyonu şaibeli göstermek için ilk günden bu yana hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de ilgili bakanlara suçlamalar ve sorular yöneltiyor. 

Üstelik de bizzat iki bakan Soylu ve Akar kendisini kapalı kapılar ardından bilgilendirdiği halde. 

Kılıçdaroğlu bu algıya ve şaibe yaratmaya yönelik sözlerini, Büyük Birlik Parti Genel Başkanı Mustafa Destici'nin ziyaretinin ardından yapılan basın toplantısında da sürdürdü.

Soylu'nun sözlerinin hatırlatılmasının ardından Gara ile ilgili tatmin olmadığını belirterek 5 soruyu sormaya devam edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu'na cevap ise ummadığı bir yerden geldi.

"Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan"

Konuğu Destici aynı sorunun kendisine de yöneltilmesi üzerine "Bazı sorular var kamuoyu önünde, basın önünde sorulur. Bazı sorular da devletin ilgili kişi ve kurumlarına kapalı bir şekilde sorulur. Çünkü terörle mücadele ediyorsunuz" dedi.

Ardından da Meclis'teki HDP'lileri hatırlattıktan sonra "Ha Murat Karayılan, ha Meclis'teki kara çiyan. Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan" ifadelerini kullandı. 

 

"Ha Duran Kalkan, ha Pervin Buldan" ile ilgili etiketler Mustafa Destici BBP Kemal Kılıçdaroğlu CHP Pervin Buldan Murat Karayılan PKK HDP Gara duran kalkan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.