Güzellik merkezinde vücudu yandı... İftiraya uğradı!

İzmir'de estetik merkezine giden kadının hayatı kabusa döndü. Daha iyi bir görünüm için güzellik merkezinde giden 43 yaşındaki Esra Mansuroğlu, kendisine uygulanan soğuk lipoliz işleminin ardından vücudunda derin yanıkların oluştuğunu ileri sürdü. Dava açan talihsiz kadın, yetkililerden bir özür ya da yardım beklerken üstüne üstlük bir de iftiraya uğradığını belirtip yaşananlara isyan etti.

13 Kasım 2018'de Narlıdere'de 2 çocuk annesi ev hanımı Esra Mansuroğlu, bir güzellik merkezi şubesine başvurdu. Kilo vermek için bir spor aleti hakkında bilgi almak isteyen kadına, merkezde ısrarla soğuk lipoliz işlemi yaptırması tavsiyesinde bulunuldu. Bununla birlikte, hakkında bilgi sahibi olmak istediği spor aletiyle yapılacak işlemin de kendisine hediye edileceği söylendi. Soğuk lipoliz işleminin hiçbir yan etkisinin olmayacağı da söylenen Mansuroğlu, bu tavsiyeyi kabul etti. Mansuroğlu, ücretin bir kısmını ödedikten sonra uygulamaya geçildi. Bel bölgesindeki fazla yağların bu uygulama sonucu yok edileceği söylenen Mansuroğlu'nun vücudunun sol tarafında, derin bir yanık oluştu. Canının acıdığını ifade eden ve bunun normal olup olmadığını soran kadına, "Bunun olması normal" yanıtı verildi. 40 dakika süren uygulama sırasında talihsiz kadının bel bölgesinin birçok yerinde yanıklar oluştu. İşlemi ilk defa yaptırdığı ve görevlinin rahat tavırları sebebiyle belki de oluşan yanıkların normal olduğunu, kendisinin fazla evham yaptığını düşünen Mansuroğlu, uygulamanın ardından evine gitti.

O GECEYİ AĞRI KESİCİLERLE GEÇİRDİ

Ağrı kesicilerle geceyi atlatan kadın, ertesi gün vücudunda beliren yanıkların boyutunu görünce merkez sorumlusu Emre A.'ya mesaj attı. Emre A. ile merkezde görüşen Mansuroğlu'na, tanıdıkları bir plastik cerrahtan randevu alındığı söylendi. Merkezden bir görevli ile birlikte hastaneye giden Mansuroğlu, buradaki tüm işlemleri kendi sosyal sigortası üzerinden yaptırdı.

HAYATI KABUSA DÖNDÜ

Her gün yaraları için pansuman ve ilaç verildi. Çok acı çeken talihsiz kadın, emniyet kemeri takamadığı için araba kullanamıyordu. Eczaneye taksi ile gidip gelen Mansuroğlu, 1 ay boyunca 1.5 yaşındaki oğluyla da ilgilenemedi. Çocuğunu ne kucağına alabiliyor ne de bakımını yapabiliyordu. Geceleri vücudunun sol tarafının üzerinde yatamayan kadın, temizlik yapamıyor, duş alamıyordu.

İYİ NİYET BEKLİYORDU AMA...

Yeni Asır'dan Hacer Önoğlu Ülger'in haberine göre; Bu süreçte mağdur edildiği güzellik merkezi tarafından birkaç kez aranıp çay-kahve içmeye davet edilen Mansuroğlu, belki mağduriyetinin giderilmesi için çaba gösterirler düşüncesiyle merkeze gitti. İlk gidişinde pansuman ücretlerinden bahseden kadına hiç bir yardım teklifinde bulunulmadı. İkinci gidişinde yara izi bırakmayan doktorun önerdiği kremi almak istediğini söyleyen kadın, yine bir ilgisizlikle karşılaştı. Üçüncü gidişinde de merkezdeki kimsenin, olaydan dolayı mahcubiyet yaşamadığını anlayan kadın, mahkeme yoluna gitmeye karar verdi.

1.5 YILDIR DAVA SÜRÜYOR

1.5 yıldır süren dava sürecinden çok kendisine en büyük darbeyi de merkez tarafından atılan bir iftiranın vurduğunu belirten Esra Mansuroğlu, "Mahkeme kararıyla Ege Üniversitesi'nden iki değerli profesör tarafından 3 gün önce muayene edildim. Muayene sırasında bana iftira atıldığını öğrendim. Dava içeriğine baktığımda beni işlem sırasında yakan Gülbin isimli estetisyen benim merkezin kurucusu olduğunu düşündüğüm Emre A.'dan hoşlandığım ve bu ilgiye karşılık alamadığım için dava açtığım imasında bulunmuş" diye konuştu.

'BENİ OLAYDAN ÇOK İFTİRA YARALADI'

Yanmaktan ve yetkililerin vicdansızlığından çok kendisini, atılan bu iftiranın yaraladığını belirten Esra Mansuroğlu, "Olayın başından beri bana iyi niyet göstermeyen, hiçbir yardım talebinde bulunmayan merkezin bu iftirası beni mahvetti. Kendimi aşağılanmış hissettim. Kalp rahatsızlığım var ve bu olaydan sonra iyice kötüleştim. Telefonumda Emre A. ile mağduriyetim konusundaki mesajlaşmalarımız duruyor. Her şeyi ispatlayabilirim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" ifadelerinde bulundu.

ADLİ TIP RAPORUNA GÖRE MERKEZ KUSURLU

Mansuroğlu'nun avukatı Halil İbrahim Karaağaç, 2019 yılında açtıkları davada Adli Tıp raporunun çıktığını ifade etti. İşlem sırasında kullanılması gereken 'membran' isimli koruyucunun kullanılmaması nedeniyle yanık oluştuğuna dair rapor verildiğini belirten Karaağaç, "Adli Tıp raporu, merkezin kusurlu olduğunu ortaya koyuyor. Uzman olmayan kişilere bu tip cihazların kullandırılması beraberinde birçok mağduriyeti getiriyor. Merkez görevlileri de bu koruyucu malzemeyi kullanmayarak hata yaptıklarını itiraf ettiler. 100 bin liralık manevi tazminat davası açtık. Bilir kişi raporunun ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Güzellik merkezinde vücudu yandı... İftiraya uğradı! ile ilgili etiketler estetik İzmir estetik merkezi soğuk lipoliz işlemi soğuk lipoliz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.