Güzel Sanatlar yetenek sınavı kalktı mı? Kalkan bölümler 2019!

Güzel Sanatlar yetenek sınavı kalktı mı? Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açıkladığı yeni düzenlemeyle 14 yükseköğretim kurumunda yapılan özel yetenek sınavını kaldırdı. 2020 itibariyle özel yetenek sınavıyla alan bölümler, merkezi yerleştirme sınavı ile öğrenci alacak. İşte Güzel Sanatlar yetenek sınavı kalktı mı? Kalkan bölümler 2019! Merak edilen detaylar haberimizde...

Güzel Sanatlar yetenek sınavı kalktı mı? Güzel Sanatlar yetenek sınavı kalktı mı? Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) açıkladığı yeni düzenlemeyle 14 yükseköğretim kurumunda yapılan özel yetenek sınavını kaldırdı. 

Yükseköğretim Kurulu'nun 10 Ekim günü gerçekleştirdiği toplantıda yaklaşık 2,5 milyon öğrenciyi ilgilendiren YKS ile ilgili bazı kararlar alındı. Bu kararlar hukuk fakültelerini, eczacılık ve dişçilik programları ile birlikte özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümleri ilgilendiriyor.

Hukuk fakültesinin baraj sırası 190 binden 125 bin seviyesine yükseltildi. Eczacılık ve diş hekimliği fakültelerine ise ilk defa baraj uygulanacak. Eczacılık için baraj, başarı sırası minimum 100 bin olan öğrenciler; diş hekimliği için ise sıralaması minimum 80 bin olan öğrenciler tercihte bulunabilecekler.

Bazı bölümlerde özel yetenek sınavı kaldırıldı:

Toplantıda alınan kararlardan biri de özel yetenek sınavının kaldırılması oldu. Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme, Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümleri daha önce özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyordu. Artık bu bölümlere öğrenciler, YKS sıralamasıyla yerleşebilecek.

Güzel Sanatlar yetenek sınavı kalktı mı? Kalkan bölümler 2019! ile ilgili etiketler 2019 YÖK Yükseköğretim Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.