Güvenlik kayıt no öğrenme LGS!

Güvenlik kayıt no öğrenme LGS! Yerleştirmeye esas nakil kılavuzu yayımlandı. Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih başvuruları 29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçkelştirilecek. LGS nakil başvurusu yapacak öğrenciler güvenlik kayıt numarası ile ilgili detayları araştırıyor. Peki Güvenlik kayıt no öğrenme nedir? Detaylar haberimizde...

Güvenlik kayıt no öğrenme LGS! Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre lise 1.nakil işlemleri bugün başladı. Öğrencilerin heyecanla beklediği liselere yerleştirmeye esas nakil kılavuzu yayımlandı. Öğrenciler boş kontenjanlara göre tercih yapacaklar. Peki güvenlik kayıt no öğrenme nedir?

LGS GÜVENLİK KAYIT NO

LGS güvenlik kayıt no; LGS başvuruları sırasında öğrencilere verilen numaradır. Güvenlik kayıt no, kaydın ardından ekrana gelen numaradır. Bu numarayı almayı unuttuysanız okul müdürlüklerine başvurup LGS güvenlik kayıt numarasını alabilirsiniz.

LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

29 Temmuz - 02 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

05 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının ilanı

05-08 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

10 Ağustos 2019 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

1. İlk yerleştirme döneminde sınavla öğrenci alan bir okula yerleşmiş iseniz nakil tercihlerinde yeniden yerel yerleştirme tercihinde bulunmanız gerekmez. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istediğiniz en çok üç okul seçip okulunuza giderek başvuru yapmanız yeterlidir.

2. Yerel yerleştirme ile bir okula yerleştirilmiş ancak sınavla öğrenci alan bir okula yerleştirilmek istiyorsanız, kendi puanınıza yakın okullardan en çok üç okul tercih edip okulunuz aracılığı ile tercih işlemlerinizi onaylatmanız yeterlidir.

3. Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleştirilememiş, yerel yerleştirme ile yerleştirildiğiniz okuldan da memnun değilseniz hem yerel yerleştirme hem de puanınıza yakın okulları seçmek kaydıyla merkezi yerleştirme için 3’er okul seçerek okulunuz aracılığı ile tercih başvurusunda bulunabilirsiniz.

4. İlk yerleştirme döneminde hiçbir okula yerleştirilmemiş veya ilk tercih döneminde başvuruda bulunmamış iseniz; Yerel yerleştirme için 3 okul, merkezi yerleştirme için kendi puanınıza yakın okullardan 3 okul, pansiyonlu okullardan 3 okul ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinden okul seçebilirsiniz.

Dikkat! Nakil tercih başvurularını ilk tercih döneminde olduğu gibi yine okulunuz aracılığı ile yapmanız gerekmektedir. Okul tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Güvenlik kayıt no öğrenme LGS! ile ilgili etiketler 2019 LGS MEB
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.