Güvendiğim dağlara kar yağdı demeyin anında mideye indirin! Hindistan cevizli etimekli tatlı tarifi

Yapımı oldukça zahmetsiz ancak bir o kadar da lezzetli olan etimekli kar yağdı tatlısı aklınızı başınızdan alacak. Daha henüz tadına bile bakmadan kendisine hayran bırakan şık görünümü ile kar yağdı tarifini sizler için hazırladık.

Soğuk kış günlerinde henüz kar yağmadan siz aceleci davranarak damaklara kar yağdırın. Kış mevsimini battaniyenin altında geçiren ancak bu sene inatla yağmayan karın verdiği stresten uzak kalmak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak etimekli kar yağdı tarifi herkesi cezbedecek.

Hazırlanışı oldukça basit olan kar yağdı tarifinde etimeklerimizi şerbetle ıslattıktan hemen sonra önceden hazırlanan kremayı üzerine dökmeyi asla unutmayın.

Etimekli Kar Yağdı Tatlısı Tarifi ve Malzemeler

• 1 paket etimek

Kreması için;

• 2 kahve fincanı toz şeker
• 6 yemek kaşığı pirinç unu
• 5 su bardağı süt
• 1 paket vanilya

Şerbeti için;

• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

• 1 paket krem şanti
• 1 su bardağı süt
• Hindistan cevizi

Güvendiğim dağlara kar yağdı demeyin anında mideye indirin! Hindistan cevizli etimekli tatlı tarifi

Etimekli Kar Yağdı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için önce tencereye şeker ve suyu alarak karıştırın ve ardından kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 damla limon suyunu ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. Kare borcam içerisine dizmiş olduğunuz etimeklerin üzerine şerbeti gezdirin.

Muhallebisi için tencereye toz şeker, pirinç unu ve sütü ekleyerek karıştırın ve ardından pişirmeye bırakın. aynadıktan sonra vanilyayı ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sıcak muhallebiyi etimeklerin üzerine boşaltarak soğumaya bırakın.

Çırpılmış krem şantiyi iyice soğuyan muhallebinin üzerine sürerek hindistan cevizlerini serpin. Tatlınızı en az 5-6 saat buzdolabında bekletin ve artık her şey hazır.

Afiyet olsun.

Güvendiğim dağlara kar yağdı demeyin anında mideye indirin! Hindistan cevizli etimekli tatlı tarifi ile ilgili etiketler etimekli kar yağdı tatlısı kar yağdı tatlısı tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.