Gusül abdesti sahurdan sonra alınabilir mi? Cünüp olan kimse sahurdan sonra abdest alabilir mi?

Ramazan ile birlikte oruç ibadetini yerine getiren müslümanlar bazı sorularda kararsız kalabiliyor. Bunlardan biri de gusül abdestinin ne zaman alınacağı konusu. Sahurdan sonra gusül abdesti alınır mı?

Sahurdan sonra gusül abdesti alınır mı merak ediliyor. Ramazan ile birlikte oruç tutan müslümanlar Allah'ın emrettiği farz ibadetler konusunda hassasiyet gösteriyor. Cinsel ilişkiye giren eşler sahurdan sonra gusül abdesti alınabilir mi sorusuna yanıt arıyor.

SAHURDAN SONRA GUSÜL ABDESTİ ALINIR MI?

İster kadın olsun erkek olsun imsak vaktine epeyce bir zaman varsa gusül abdestini alarak sahurlarını yiyip oruca niyet etmeleri en uygunudur. Ancak sahura kalktığımızda sahura az bir süre kalmışsa bu kısa zaman dilimi içerisinde banyo yapıp ondan sonra yemek yiyip oruca niyetlenme imkanımız olmadığı için elleri, ağzları yıkar oruca niyet yapılır. İmsak girdikten sonra o zaman gusül abdestini alınabilir.

Gusül abdesti sahurdan sonra ne zamana kadar alınır? - KizlarSoruyor

Cünüp iken tutulan oruç geçerli midir?

Cünüplük oruç tutmaya engel değildir. İster cünüp olmayı gerektiren hâl, oruca başlanmadan gerçekleşmiş olsun, ister ihtilam olma gibi orucu bozmayan bir sebeple oruçlu iken gerçekleşmiş olsun fark etmez. Ancak cünüp olan kişi, bir an önce yıkanıp temizlenmelidir. Cünüp iken üzerinden bir namaz vakti geçmemelidir. Guslün bir namaz vaktinden daha fazla süreyle ertelenmesi günahtır. Çünkü geciktirilirse namaz terk edilmiş olur (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 372).

Gusül abdesti sahurdan sonra alınabilir mi? Cünüp olan kimse sahurdan sonra abdest alabilir mi? ile ilgili etiketler Şanlıurfa sahurdan sonra gusül abdesti alınır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.