Gürsel Tokmakoğlu: İstihbarat sorunuyla karşı karşıyayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bombalı tuzak polisin dikkati sayesinde engellendi. Erdoğan'ın mitingi için Mardin'den Siirt'e görevlendirilen polis memurunun özel aracında bombalı tuzak tespit edildi. Peki bu saldırı girişimi nasıl fark edilidi? Terör ve Güvenlik Uzmanı Gürsel Tokmakoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A Haber canlı yayınına katılan Terör ve Güvenlik Uzmanı Gürsel Tokmakoğlu, planlı bir saldırı girişimi olduğuna dikkat çekerek, polisin seyir halindeyken aracın altına gizlenen bombayı fark etmesinin şüphe uyandırdığını söyledi.

"İSTİHBARAT SORUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Tokmakoğlu, Mardin'de görevli polisin memurunun Siirt'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi için görevlendirilmesinin ve özel aracının terör örgütü tarafından tespit edilmesinin büyük bir istihbarat eksiği olduğunu belirtti.

Gürsel Tokmakoğlu canlı yayında şu ifadeleri kullandı: 

"Planlı bir saldırı olması bende endişe uyandırdı. Daha önceden hesaplanmış olması vahim bir durum. Bütün süreç incelenmeli, bunun (bombalı düzenek) oraya yerleştirilmesi yeniden gözden geçirilmeli. Menşei ve kimin bu düzeneği nasıl hazırladığı ortaya çıkarılmalı. Polis memurunun oraya (miting alanına) gidecek kadar hesabını yapmış olmalarında kaynaklı bir durum var. Buradad bir istihbarat sorunuyla karşı karşıyayız." 

 

Gürsel Tokmakoğlu: İstihbarat sorunuyla karşı karşıyayız! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bombalı tuzak girişimi siirt mitingi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.