Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve İmamoğlu'nun isimleri geçiyor

Muhalefet kanadının adeta bilmeceye dönen aday belirleme sürecine ilişkin bir açıklama da CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den geldi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın isimlerinin geçtiğini söyleyen Tekin, "Bu üç isim içinde bir aday belirleme konusunda süreç başlayabilir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylığı için üç ismin öne çıktığını söyledi. Milliyet gazetesine konuşan Tekin, bu isimlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu duyurdu.

AKŞENER'İN 'BEN BAŞBAKANLIĞA ADAYIM' AÇIKLAMASI...

Daha önce Millet İttifakı'nın tek adayla seçimlerin ilk turuna katılmasından yana olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aksine, seçime tek adayla katılacaklarını söyleyen Tekin, Akşener'in, "Ben Başbakanlığa adayım" sözleri üzerine adayın CHP'nin içinden çıkacağını belirtti.

"ADAY BELİRLEME KONUSUNDA BİR SÜREÇ BAŞLAYABİLİR"

"Millet İttifakı’nın önemli iki ana aktöründen bir tanesi ‘aday olmadığını’ ifade ediyorsa doğal olarak da bu Millet İttifakı’nın ana lokomotifi olan CHP ağırlıklı olarak bir aday belirleme durumuna girecek demektir" diyen Tekin, "Meral Hanım’ın ifadesi yani dördüncü bir isim saymadığına göre büyük olasılıkla bu üç isim içinde bir aday belirleme konusunda bir süreç başlayabilir" ifadelerini kullandı.

 

Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve İmamoğlu'nun isimleri geçiyor ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP Millet İttifakı Gürsel Tekin cumhurbaşkanlığı adaylığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.