Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili hastaneye kaldırıldı

Gürcistan’da tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevine devam eden eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, 8 yıl sonra geldiği ülkesinde yerel seçimlere 1 gün kala 1 Ekim Cuma günü başkent Tiflis'te gözaltına alınarak Rustavi 12 No’lu Cezaevine götürülmüştü. Tutuklanmasının ardından açlık grevine başlayan Saakaşvili’nin sağlık durumunun kötüleşmesini engellemek amacıyla bulunduğu cezaevinden başkent Tiflis’teki Gldani 18 No’lu Cezaevi hastanesine kaldırıldığı açıklandı.

Gürcistan Özel Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Mahkum Mihail Saakaşvili’nin sağlığının bozulmasını önlemek ve tehlikenin artmaması için Rustavi 12 No’lu Cezaevinden Gldani 18 No’lu Cezaevine nakledildi. Ek olarak kamuoyuna bilgi sağlanacak” denildi.

"HAPİSHANE ÇALIŞANLARI ENİ İÇERİ ALMADI"

12 No’lu Cezaevinin önünde gazetecilere açıklamada bulunan Saakaşvili’nin annesi Giuli Alasania, “Oğlumu görmek için geldim, lakin gözümün önünde onu gönderdiler. Gerçek şu ki Saakaşvili’yi zırhlı araca bindirdiler, daha sonra ise bir helikoptere. Nereye götürdüler bilmiyorum. Hapishane çalışanları beni içeri almadılar ve hiçbir bilgi vermediler. Kendi gözlerimle gördüm helikopterin nasıl uçtuğunu. Oğlumun artık burada, bu hapishanede olmadığı bir gerçek” dedi.

 

 

Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili hastaneye kaldırıldı ile ilgili etiketler Gürcistan saakaşvili açlık grevi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.