Güngören tanzim satış noktaları nerede?

Güngören tanzim satış noktaları nerede? Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla açılmalarına hız verilen tanzim satış noktaları halkın hizmetine sunulmaya başlıyor. İstanbul ve Ankara'da kurulan tanzim satış noktalarının ilk gününde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.Vatandaşlar sebze ve meyve tanzim satış noktalarına ulaşım bilgileri hakkında soruşturma yapıyor.Peki Güngören tanzim satış noktaları nerede ? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Güngören tanzim satış noktaları nerede? İstanbul ve Ankara'da sebze ve meyve fiyatlarının artşının önüne geçmek için kurulan tanzim satış noktaları hizmete sunulmaya devam ediyor. Tanzim satış noktalarının etkisi marketler üzerinden görünmeye başladı.İstanbul'da 50, Ankara'da ise 30 tanzi satış noktası açılıyor.Peki Güngören tanzim satış noktaları nerede? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

Güngören tanzim satış noktaları nerede?

TANZİM SATIŞ NOKTALARI

34 İLÇEDE 5O FARKLI NOKTADA TANZİM SATIŞ NOKTALARI;

1​KAĞITHANE MEYDANI​

2 ​MECİDİYEKÖY MEYDANI​

3​ AVCILAR MEYDANI​

4 ​KADIKÖY MEYDANI​

5 ​BAKIRKÖY MEYDANI​

6​ AKSARAY MEYDANI​

7 ​EMİNÖNÜ MEYDANI​

8​ TAKSİM MEYDANI​

9 ​KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI​

10​ BEYLİKDÜZÜ MEYDANI​

11​BAYRAMPAŞA MEYDANI​

12​ AĞCILAR MEYDANI​

13​ GÜNGÖREN MEYDANI​

14​ SULTANBEYLİ MEYDANI​

15 ​SULTANGAZİ MEYDANI​

16​ GOP MEYDANI​

17​ SARIYER MEYDANI​

18 ​BEŞİKTAŞ MEYDANI​

19​ ÜSKÜDAR MEYDANI​

20​ ŞİRİNEVLER MEYDANI​

21 ​KARTAL MEYDANI​

22​ MALTEPE MEYDANI​

23​ PENDİK MEYDANI​

24​ TUZLA MEYDANI​

25​ SANCAKTEPE MEYDANI

26​ ÜMRANİYE MEYDANI​

27​ ESENLER MEYDANI

28 ​ESENYURT MEYDANI

29​ ÇEKMEKÖY MEYDANI

30​ K.ÇEKMECE MEYDANI

31 ​ZEYTİNBURNU MEYDANI

32 ​BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

33​ BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

34​ BÜYÜKÇEKMECE

35​ EYÜPSULTAN MEYDAN

36​ ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

37​ BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

38 ​ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

39​ FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

40​ BOSTANCI LUNAPARK

41​PENDİK SAHİL MEYDAN

42​ HALKALI MEYDAN

43​ ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

44​ ATAŞEHİR MEYDAN

45 ​İSTİNYE İSPARK

46​ ZEYTİNBURNU AVM

47​ ALİBEYKÖY SİLAHTAR

48 ​HALİÇ

49​ BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

50​ ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

TANZİM SATIŞ NERELERDE KURULDU?

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul'daki ilk mobil tanzim satış noktası Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi.

Son zamanda artan sebze ve meyve fiyatlarına alternatif olarak geliştirilen mobil tanzim satış noktaları ile vatandaşlar daha uygun fiyatlara sebze ve meyve alışverişi yapabilecek.

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirilecek.

Aksaray Meydanı'nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul'un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve satışı gerçekleştireceklerini kaydetti.

ANKARA'DA İLK TANZİM SATIŞ ÇADIRI KURULDU

Belediyelerin uygun fiyata sebze satacağı tanzim satış noktalarından ilki Ankara'da kuruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Abdi İpekçi Parkı'nda kurulan tanzim satış noktasında, pazartesi gününden itibaren 7 çeşit sebze uygun fiyata satılacak.
Belediye görevlileri tarafından kurulan tanzim satış noktasında hafta içi hergün sebze satışı yapılacak. 'Halk sebze, üreticiden tüketiciye', 'Enflasyonla topyekun mücadele' pankartları asılan çadırda patates, soğan, kabak, domates, salatalık, biber ve patlıcan, marketlerdekinden daha uygun fiyata tüketiciye satılacak. Kredi kartının da geçerli olacağı tanzim çadırlarında fiyatlar Pazartesi günü belirlenecek. Tarım Kredi Kooperatifleri'nden gelecek ürünler, kar amacı gütmeden halka verilecek.

TANZİM SATIŞ NEDİR?

Tanzim kelime olarak sıraya koyma, sıralama, düzenleme, düzen verme ve yoluna koyma anlamlarına geliyor.

Tanzim satış 1978 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan Belediye Tanzim Satışları Yönetmeliğine ile Türkiye’de uygulanmaya başlanmış, Belediye Yasası ile tanzim satışlarında ve hayatı ucuzlatacak önlemlerin alınmasında bu yönetmelik uygulanmıştı.

1978 yılında belediyece alınan önlemlerin içinde, halkın günlük yaşayışını etkileyen yiyecek, yakacak ve diğer zorunlu ihtiyaç maddelerini, satın almak, stok etmek, belirli bir karla satın aldırmak, sattırmak; bu yolla sağlanacak maddeleri amaca uygun olarak dağıtmak üzere tanzim satış mağazaları kurmak; hayatın ucuzlatılmasına etkili olmak için, halka aracısız dağıtımını sağlamak amacıyla üreticiler, diğer belediyeler, köyler, kamu iktisadi kuruluşları ve kooperatiflerle üretim değerlendirme ve pazarlama konularında her türlü iş birliği yer almaktaydı.

“Enflasyonla Mücadele” kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 1970’lerde uygulanan “Tanzim Satış” yeniden gündeme geldi. Meyve ve sebze fiyatlarındaki kontrolsüz artışa tepki olarak Erdoğan, Hazine, Maliye ve Tarım Bakanlığı’nın öncülüğünde başta belediyeler ve Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliği ile Tanzim Ofisleri kurulması talimatını verdi. Projenin ilk etabında İstanbul’da 50, Ankara’da ise 30 tanzim satış noktası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hizmete sunuldu.

BARAÇLI: “BEZ ÇANTALAR ÜCRETSİZ VERİLECEK”

Tanzim noktalarında satılacak ürünlerin kaliteli olmasına özen gösterileceğini vurgulayan Baraçlı, “Tanzim satış noktalarında yazarkasa sistemlerimiz kuruldu. Sıfır Atık projesine destek olmak amacıyla kağıt keseler ve bez çantalar kullanıyoruz. Bunlar ücretsiz olacak. Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı, Beltur’un da katkısıyla 50 noktada aktif çalışmalarımız devam edecek. Her bir noktada Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve Zabıtalar da hazır bulunacak. Satışını gerçekleştireceğimiz ürünlerin kalitesine de son derece dikkat ediyoruz. Böylece vatandaşlarımıza temiz, leziz ürünler sunacağız. Tabi ki en önemli unsur vatandaşlarımızdan gelecek talep doğrultusunda ürünlerin teminini sağlayabilmek, Bakanlığımızın da desteğiyle bu talebi karşılamaktır. Bu sayede herkesin desteği ve gayretiyle “Enflasyonla Topyekün Mücadele” etmiş olacağız” diye konuştu.

Güngören tanzim satış noktaları nerede? ile ilgili etiketler İstanbul Güngören
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.