Güneydoğu'nun kanaat önderleri HDP'ye "hayır" dedi

24 Haziran seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu'da kullanılacak oyların kritik önemi bulunuyor. Muhalefetteki bazı partiler Doğu ve Güneydoğu'daki az olan seçmenlerini HDP'ye oy vermeye çağırıyor. Hedefleri ise baraj altında gözüken HDP'yi baraj üstüne taşımak. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur, bölgenin nabzını kanaat önderleri ile konuşarak tuttu.

Hülya Okur ilk olarak Diyarbakırlı iş İnsanı Mimar Hacı İhsan Aydın ile konuştu bölgedeki seçim atmosferini konuştu. Seçimlerde HDP'ye verilecek her oyun PKK'nın Meclis'e girmesi anlamına geleceğini söyleyen Aydın, Demirtaş'ın içeride olmasının ise bir mağduriyet olmadığını savundu. Suruç'ta yaşanan saldırıyı da değerlendiren Aydın, " örgüt yine halk üzerinde baskı kurmak isterken, yanlış bir adımla güçlü bir aileye denk geldi" dedi. 

Röportajın tamamı bu haberde... 

Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut da HDP'ye velicek oylar konusunda bölge halkına net uyarılar yaptı. HDP'ye verilecek her oyun kanın, baskının devam etmesini istiyoruz anlamına geleceğini söyleyen İdikut, "HDP’ye verilen oy örgüte gidiyor, örgüte verilen oy Uluslararası güçlere gidiyor, Uluslararası güçlere verilen oy Türkiye'ye düşman olan herkese zincirleme destek olarak verilmiş oy sayılıyor. HDP’ye verilen oy, Türkiye'de son 40 yılda yapılan katliamlar, zulümler ve çatışmanın bir daha geri gelmesini istiyoruz anlamına geliyor." diyor...

Röportajın tamamı bu haberde... 

İzol Aşireti üyelerinin kurduğu İzol-Der'in kurucu başkanı Hasan Doğan da Hülya Okur'a önemli açıklamalar yaptı. 

Karacadağ bölgesinin tamamına hakim olan aşiretin ileri gelenlerinden olan Hasan Doğan, HDP'ye verilen her oyun Türkiye'nin geleceğini baltalayacağını ifade etti. Selahattin Demirtaş'ın durumunun seçmeni etkilemeyeceğini belirten Doğan bunun sebebini ise "Beyanlarından dolayı, 53 cana mal olmasından dolayı tutuklandı. Yoksa evinden güllük gülistanlık bir dava için alınıp, tutuklanmamıştır." sözleri ile açıklıyor.

Röportajın tamamı bu haberde... 

Hülya Okur'a konuşan Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz'ın çok kritik iki tespiti oldu. Bunlardan ilki muhalefet partileri ile ilgili. Kaymaz "Muhalefet partilerinin yerini terör seviciler aldı" dedi. Kaymaz ikinci tespitini ise ”HDP zihniyeti diyor ki; Bizden değilsen düşmansın" sözleriyle vurguladı.

Röportajın tamamı bu haberde... 

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Hülya Okur'a HDP'nin PKK ile arasındaki ilişkiyi anlattı. Kayatürk "HDP, kan durur, silahlar susar diye Meclis'e girdi, tam tersini yaptı" dedi. Demirtaş için "güçlü rakip değil" diyen Kayatürk, "Cumhurbaşkanımızın birinci turda bitireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Röportajın tamamı bu haberde... 

Güneydoğu'nun kanaat önderleri HDP'ye "hayır" dedi ile ilgili etiketler HDP Mimar Hacı İhsan Aydın recep idikut hasan doğan atilla kaymaz burhan kayatürk 24 Haziran seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.