Güneydoğu'da "drone" alarmı!

Terör örgütü PKK'nın baharın gelmesi ile birlikte yeni tür saldırı hazırlıkları içerisinde olduğu ortaya çıktı. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin son araştırmasının detaylarına SuperHaber ulaştı.

Son iki haftada terör örgütü PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusundan havalandırdığı "drone"larla yaptığı 12 saldırı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce engellendi.

Öte yandan, terör örgütü PKK'nın "drone"lara (insansın hava aracı) patlayıcı yükleyerek yaptığı saldırıları daha kapsamlı şekilde gerçekleştirmek için yeni teknoloji ürünü ve daha fazla ağırlık taşıyabilme potansiyeline sahip "drone"lar temin ettiği bilgisine ulaşıldı.

Bu çerçevede yüzden fazla "drone"un Kuzey Irak'taki terör kamplarına depolandığı ve buradan sınıra yakın bölgelerden TSK'ya ait üs bölgelerine ve askeri birliklere yönelik saldırılarda kullanılacağı tespit edildi.

Bu nedenle saldırıları etkisi hale getirmek için, neler olduğu güvenlik sebebiyle açıklanmayan ileri derecede tedbirler devreye sokuldu.

Ayrıca ASELSAN'ın geliştirdiği "drone savarlar"ın sürekli etkin halde kullanılmasını sağlayacak özel teknik gözlem nöbetleri ugulamaya konuldu.

Alınan bilgiye göre, PKK'nın yeni saldırı taktiklerinin başında yer alan bu yöntemde, özellikle insan ağırlığına yakın mühimmat taşıyabilen "drone"ların temin edildiği ve bunların kaynağının da batı ülkeleri olduğu öğrenildi.

SuperHaber'e bilgi veren bir yetkili şu ifadeleri kullandı;

"Maalesef her ne kadar bazı siyasetçilerimiz 'PYD/YPG bize saldırı mı?' diye sorsa da, bu "drone"lar bizzat PYD/YPG tarafından temin edilip yan kolu olan PKK'ya transfer ediliyor. Ve PKK da bunları peyder pey terör eylemlerinde kullanmayı deniyor.

Ancak son olarak PKK terör örgütünün daha fazla "drone" elde ettiği bilgisine ulaştık ve havaların ısınması ve görüşün artmasıyla eylemleri sıklaştırılabilecekleri riskine karşı gerekli tüm tedbirleri aldık.

Son yıllarda yediği darbeler nedeniyle örgütün panik halinde sağa sola saldırarak eylemlede kullanabileceği tüm teçhizatı elde etmeye çalıştığı anlaşılıyor. PKK'ya katılımların bitme notasına geldiği bu süreçte emin olun ki bu saldırılardan da bir sonuç alamayacaklar.

Terör eylemleri Türkiye'ye hiçbir zarar veremeyecek, en ağır şekilde de cezalarını çekeceklerdir." / SuperHaber

 

 

Güneydoğu'da "drone" alarmı! ile ilgili etiketler TSK PKK YPG PYD ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.