Güney Sudan'da uçak kazası!

Güney Sudan’da küçük bir kargo uçağının düşmesi sonucu 5 mürettebat hayatını kaybetti.

Güney Sudan’ın başkenti Juba’daki aynı adlı havalimanından kalkış yapan 5 mürettebatlı küçük kargo uçağının kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğü bildirildi.

ÖLENLERDEN İKİSİ RUS UYRUKLU

Yerel firmalardan Optimum Aviation’a ait Antonov-26 tipi uçak ile Yukarı Nil eyaletindeki Maban ilçesine yakıt varilleri taşındığı belirtilirken, uçağın düşme nedeni henüz bilinmiyor.

Juba Havalimanı Genel Müdürü Kur Koul, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek olayda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kuol yaptığı açıklamada, "Pilot ve mürettebat dahil olmak üzere toplam 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden 2’si Rus uyruklu, diğerleri ise Güney Sudan uyruklu” dedi.

GÜNEY SUDAN'DA ULAŞIM ÖLÜMCÜL SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Öte yandan, son 10 yıldır çatışmaların devam ettiği Güney Sudan’ın güvenilir bir kara ulaşım altyapısına sahip olmaması bazı kargoların hava yoluyla taşınmasını zorunlu kılıyor.

Güney Sudan’da uçak kazaları çok sık yaşanıyor

 

Güney Sudan'da uçak kazası! ile ilgili etiketler uçak kaza kargo güney sudan düştü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.